OMÜ'de şifalı çay üretimi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde yapılan araştırma ve uygulamalar kapsamında üretilen melisa çayı satışa sunuldu.

Halk arasında bin bir derde deva olarak bilinen melisa, 2004 yılında OMÜ Ziraat Fakültesi'nde yetiştirilmeye başlandı. Bitkiden üretilen çay, 20 gramlık paketlerde fakülte kantininde 1 YTL'den satışa sunuldu. OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Pınar, ürettikleri melisa çayının şifa kaynağı olduğunu söyledi. Aynı zamanda sağlık bitkisi olan melisanın tıbbın birçok alanında kullanıldığını belirten Pınar, "Melisa çayı, tam bir şifa kaynağı. Yetiştiriciliğine başladıktan sonra yoğun talep aldık. Bu

talepler bizi şaşırttı. Şu an yetiştiriciliğine devam ediyoruz. Üretimi ise artırmayı düşünüyoruz" dedi.

İnsan sağlığı için şifa deposu olan melisa çayı, sindirim sistemiyle ilgili rahatsızlıklara, mide spazmına, sinir sistemi ve kalp rahatsızlıklarına iyi geliyor. Ayrıca bitkinin tansiyon düzenleyici, ağrı kesici, gaz çıkartıcı, terletici, ateş düşürücü, romatizma ve hemoroit ağrılarına karşı iyileştirici, diş, kulak ve adet sancısını dindirici, nefes darlığını giderici, zekayı artırıcı, felce karşı koruyucu, beyin yorgunluğu, uykusuzluk ve bayılma durumlarında sakinleştirici etkisi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber