Antalya 385 kamera ile izlenecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da hazırlıkları tamamlanan MOBESA sistemi, 2008 yılı içerisinde hizmete giriyor.

Antalya Valiliği bünyesinde yapılması planlanan Kent Güvenliği Sistemi (MOBESA) için sona gelindi. İhalesi yapılan sistem 2008 Ağustos ayı içerisinde hizmete girecek.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, MOBESA çalışmalarında gelinen durumu değerlendirdi. Kent Güvenliği Sistemi hakkında yapılan çalışmaları anlatan Yüksel, sistemin 15 milyon YTL'ye mal olacağını söyledi. Yüksel, şehrin 112 ayrı kavşağı ve bulvar, meydan ve ana cadde olmak üzere toplam 385 noktaya yerleştirilecek kameralarla şehrin güvenliğine destek sağlanacağını dile getirdi.

Tüm dünya ülkelerinde bu sistemin kullanıldığını anlatan Vali Yüksel, "Başladığımız çalışmalarda en ileri teknolojiyi kullanmak istedik. Gelişen teknoloji sistemin gerçekleşme zamanını biraz uzatmış olabilir. Ancak Antalya'da kuracağımız sistem tüm Türkiye için örnek olabilecek. Kamera sistemi için gerekli yer tahsisi yapıldı. 2008 yılı Ağustos ayında sistemin devreye girmiş olmasını planlıyoruz" dedi.

Antalya'da kurulacak sistemin antiterör destekli bir programa sahip olduğunu ifade eden Vali Yüksel, şöyle konuştu: "Program tüm plakaları kayıt altına alarak 2 dakika içerisinde gerekli incelemesini yapabilecek. Aranan suçlular yakın zom girilerek hafızaya alınacak ve şehrin herhangi bir noktasında görülmesi halinde alarm verilerek yakalanması sağlanacak. Bu sistemle hem asayiş konusunda ciddi bir destek sağlanacak hem de suçlular için önemli bir caydırıcı etken olabilecek."

Proje kapsamında 25 kameranın güvenlik sisteminin dışında turizm amaçlı kullanılacağını anlatan Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu kameralar şehrin ana merkezi ve belirli turizm bölgelerinde sürekli internet ortamına görüntü akışı sağlayacak. Yine güvenlik sistemine destek amacıyla 70 adet dizüstü bilgisayar alınarak oluşturulacak seyyar ekiple suçlu ve aranan şahısların takibi sağlanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber