'Üstat-çömez'diler siyasi rakip oldular

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nda yıllarca görev yapan mülkiye başmüfettişleri Nuri Yaman ve Murat Özkan milletvekili seçilince rakip oldu

TOLGA ŞARDAN Ankara

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nda yıllarca birlikte görev yapan iki mülkiye başmüfettişi, genel seçimlerde milletvekili seçilerek siyasi rakip oldu. DTP destekli Bağımsız Muş Milletvekili Nuri Yaman ile MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, TBMM'de siyaset yapacak.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nda görevli müfettişler, arkadaşları Yaman ve Özkan'ın milletvekili seçilerek TBMM'de görev alması nedeniyle bugünlerde 'özel bir sevinç' yaşıyor.

Bağımsız Muş Milletvekili Yaman, 39 yıldır İçişleri Bakanlığı kadrosunda mülki idare amirliği yaptı. 1968'de Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra göreve başlayan Yaman, kaymakamlık, vali yardımcılığı ve vali vekilliği görevlerinde bulundu. Yaman, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda da mülkiye başmüfettişliği görevini yürüttü.

1987'de SHP'den aday olan, ancak kazanamayan Yaman, bu seçimlerde memleketi Muş'tan bağımsız aday oldu. Yaman, DTP destekli bağımsız milletvekili seçilen Sırrı Sakık'la birlikte TBMM'nin yeni üyeleri arasındaki yerini aldı.

Özkan da kutladı

Yaman, Milliyet'e kendisini ilk kutlayanlar arasında Özkan'ın da yer aldığını söyledi. Murat Özkan'ı meslek kıdemi kapsamında "çömezi" olarak nitelendiren Yaman, "Özkan'la birlikte barış elinin TBMM'de nasıl sağlandığını göstereceğiz. Toplumsal barışın, demokrasinin ve kardeşliğin nasıl sağlandığını, Türkiye'yi yönetmenin ne olduğunu meslektaşımla birlikte göstereceğiz" dedi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1986'da bitirdikten sonra kaymakamlık ve vali yardımcılığı yapan Özkan da 10 yılı aşkın süre başmüfettiş olarak görev yaptı.

Murat Özkan da Milliyet'e, "Üstadım Nuri Yaman'la ülkenin birlik ve beraberliği için TBMM'de her türlü katkıyı sağlayacağız. Herkesle diyaloğa açığız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber