Memur-Sen'den "köle-efendi memur" isyanı

Haber Giriş : 19 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, "Kamu Personeli Rejimi Taslağı ile memur köle ve efendi memur olarak sınıflandırılıyor. Memurluk üst sınıf mesleği haline getiriliyor.

Kamu işçilerine yapılan işten atma, taşeronlaştırma şimdi memurlara da yapılmak istenmekte. Bu tasarıyı kabul etmiyoruz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:Devlet personel sistemi tamamen değişiyor. Kamu Personeli Rejimi Taslağı'nın sivil toplum kuruluşlarının görüşü alınmadan hazırlanması üzücüdür. Bundan en fazla etkilenecek olan memurların görüşleri alınmalıydı.

Ancak, hükümetin hazırladığı Kamu Personeli Rejimi Taslağı'nı, memur sendikalarından yani bizden sır gibi sakladı ve saklıyor. Devlet memurlarının iş güvencesi anayasa ile korunmuştur. Ancak hazırlanan taslakla memurun anayasal hakkı elinden alınmak isteniyor. Hiçbir düşüncenin memurun elindeki işi almaya hakkı yoktur. Kamu işçilerine yapılan işten atma, taşeronlaştırma şimdi memurlara da yapılmak istenmekte.Memurlar sözleşmeli işçi haline getirilmeye çalışılıyor.Tüm memur konfederasyonları bu konuda
ortak mücadele etmelidir. Tebaa memur (köle) reaya memur (efendi) yeniden hortlatılmak istenmekte. Memurluk üst sınıf mesleği haline gelecek.Polis, asker, savcı 'devlet memuru' sayılacak, diğer iş kollarındaki memurlar ise 'çalışanlar' olarak sınıflandıracak. Bu ayrımcılığa karşıyız. Devlet memurluğunun güvencesinin kalkması iş barışını bozar. Biz buna da karşıyız. Kamu Personeli Rejimi Taslağı, gariban memuru etkiyecek. İş güvencesi, yarın güvencesi olmayan memurdan ne bekleyebilirsiniz.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber