Hemşire, 'Pansuman malzemem yok' dedi, dayak yedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan GÜLTEKİN/İZMİR, (DHA)

İZMİR'in Eskiizmir Semti'ndeki Umut Sağlık Ocağı'nda görevli hemşire 26 yaşındaki Asuman Akgün, 22 Temmuz Pazar günü, oğlunu pansumana getiren işportacı 25 yaşındaki Çetin Çubuk tarafından dövüldüğünü iddia etti. Şikayetçi olan hemşire Akgün, düzenlenen basın toplantısında yaşadığı olayı anlattı.

Saldırıya uğradığını söyleyen Umut Sağlık Ocağı hemşiresi Asuman Akgün, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Başkanı Fahrettin Demirci ile avukat Olgun Soydan tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldı. Olayın ardından semt karakoluna giderek kendisini dövdüğünü iddia ettiği Çetin Çubuk'tan şikayetçi olan ve Adli Tıp'tan 20 gün ?iş göremez' raporu aldığını söyleyen hemşire Asuman Akgün'ün avukatı Olgun Soydan, 22 Temmuz 2007 günü meydana gelen olayı anlattı. Çetin Çubuk'un 2.5- 3 yaşlarındaki çocuğunu pansuman yaptırmak üzere sağlık ocağına getirdiğini anlatan Soydan, şöyle devam etti:

?Müvekkilim ellerinde pansuman malzemesi olmadığını söyleyerek bu kişiden malzeme alıp gelmelerini istemiş. Saldırgan kişi öğlen arasında saat 12.30'da müvekkilim ve hekim arkadaş yemek yerken geri gelmiş. Yemek esnasında ?Hizmet yapmıyorsunuz karpuz keyfi yapıyorsunuz' diyerek müvekkilime saldırmış. Önce bir tokat atıp, ardından da saçlarından tutarak yere savurmuş, karnına tekme atmış. Boğuşma sırasında müvekkilim ?Polis yok mu?' diye feryat edince de sakin bir şekilde ?Karakola birlikte gidelim' demiş.?

Çetin Çubuk'un şikayete giden Asuman Akgün'le birlikte karakola da geldiğini anlatan avukat Olgun Soydan, ?Karakolda çocuğu ağladığı için kendini kaybettiğini, gerildiğini ve pişman olduğunu söyleyip, özür dilemiş? dedi.

Saldırının ardından kendisine 20 gün rapor verildiğini belirten Asuman Akgün de 7 yıldır hemşirelik yaptığını, meslek hayatının 6 yılını aynı sağlık ocağında geçirdiğini söyleyerek, ?Karnımda ve kasıklarımda morluklar var. Kollarımda da morluklar ve çürükler vardı, ancak onlar geçti. Olaydan sonra kulağımda ödem oluştu, kanama oldu ve bir süre duyma yetimi kaybettim. Şimdi duyuyorum, ancak çok şiddetli ağrım var. Bu olay yüzünden depresyona girdim. Aramızda husumet olmayan, daha önce görmediğim bir kişi bana saldırdı. Güvenlik sorunumuz var. Defalarca dile getirmemize rağmen bir önlem alınmadı. Nöbet tuttuğumuzda, gece yarısından sonra kapıyı kapatıyoruz, ancak her kapı çalındığında, gelenin niyetinin ne olduğunu bilmeden açmak zorundayız. Daha önce, bize yönelmese de çok fazla saldırıya uğradık? diye konuştu.

PROPAGANDA SONUCU

SES İzmir Şube Başkanı Fahrettin Demirci ise aile hekimliği pilot uygulaması başlamadan yapılan propagandalarda halka 24 saat kusursuz hizmet verileceği, hasta memnuniyetinin ön planda olacağı, her türlü hizmetin sunulacağı şeklinde açıklamalarda bulunulduğunu, bunun da vatandaşlarda yüksek beklentiler yarattığını, şiddete davetiye çıkarıldığını söyledi. Demirci, ?Bütün bunlar yapılırken, sağlık çalışanlarının da haklarının olduğu gözardı edildi. Vatandaşlar da bu tür propagandalar sonucunda hizmet alamadığında çalışanların hakkını düşünmeden kendini haklı olarak görmeye başladı? dedi. Demirci iki aydan beri İzmir'de pilot olarak uygulanan aile hekimliğinin birçok sorunla birlikte sistem çalışanlarının güvenliğini tehdit eder hale geldiğini de sözlerine ekledi. Yetirlik sağlık malzemesi sağlanmaması gibi sorunların da çıktığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber