Mazbatasını almaya zikirmatikle geldi

Haber Giriş : 28 Temmuz 2007 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'dan 72 yıldır Meclis'e giren ilk kadın olan Avukat Ayşe Türkmenoğlu, mazbatasını elinde zikirmatikle (numaratör) aldı.

Erkekler gibi tespih taşımaktansa zikirmatik kullandığını söyleyen Türkmenoğlu, "Allah'ın 99 ismini çekiyorum. Sürekli dua okuyorum" dedi.

HÜRRİYET

AKP'li vekilin zikir tespihi

Yeni vekillerden Ayşe Türkmenoğlu, elinden düşürmediği elektronik zikir tespihiyle dikkat çekti

Konya'dan AKP milletvekili seçilen Avukat Ayşe Türkmenoğlu elinde elektronik tespihle İl Seçim Kurulu'na gelip mazbatasını aldı. Erkekler gibi elde tesbih taşımak istemediği belirten Türkmenoğlu ?Bu zikir tesbihini yıllardır kulanırım. Allah'ın 99 ismini çekiyorum. Elim oyalansın diye kullanmıyorum, sürekli dua okurum? dedi.

VATAN

Karşınızda 'zikirmatik'li kadın vekil

KONYA'nın 72 yıl aradan sonra Meclis'e gönderdiği ilk kadın milletvekili olan Ayşe Türkmenoğlu, İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı. Türkmenoğlu'nun elinde taşıdığı zikirmatik dikkatlerden kaçmadı. Türkmenoğlu, ?Ben yıllardır zikirmatiği kullanıyorum. Sürekli olarak dua ve Allah'ın 99 adını ezbere okurum. Böyle kendimi daha mutlu ve huzurlu hissediyorum? dedi.

İKİ ÇEŞİT ZİKİRMATİK VAR

Zikirmatik denilen modern tesbihlerin, digital ve analog olmak üzere iki çeşiti var. Namaz sonrası Allah'ın isimlerini eksiksiz saymak ya da zikir çekmekte kullanılan cihazlar, Japonya, Tayvan ile Çin'den geliyor. Analog olanlar daha çok rağbet görüyor. Fiyatları kalitesine göre değişiyor. Digital zikirmatikin fiyatı 4 ile 20 YTL, analogların fiyatı ise 3 ile 20 YTL arasında.

Murat DÖNMEZ - Bülent ŞANLIKAN

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber