Tüketici derdine internet üzerinden derman arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2007 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkının ihlal edildiğini düşünen tüketicilerin, derdine daha çok internet üzerinden derman aradığı, Tüketiciler Birliğine yılın 6 aylık döneminde yapılan şikayetlerin yüzde 50'sinin internet üzerinden gerçekleştirildiği bildirildi.

Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi Başkanı Uğur Zincir, merkezlerine yılın 6 aylık döneminde 5 bin 481 başvuru yapıldığını anımsattı. Başvuruların 2 bin 770'inin, yani yüzde 50,54'lik bölümünün internet üzerinden yapıldığını belirten Zincir, şikayetlerin 1596'sının telefon, 944'ünün bizzat kuruma gelerek, 159'unun e-yardım hattı, 12'sinin ise PTT aracılığıyla yapıldığını bildirdi.

Zincir, başvuruda bulunanların klasik tüketici profilini terk ettiklerini ifade ederek, ''Tüketici, artık bilinçli, haklarına vakıf, internet üzerinden başvuru yapabilen, küresel dünyaya ve bilgi düzenine ayak uydurmuş hale geldi. İnternet üzerinden şikayetlerin artması, artık tüketicimizin istediği zaman rahatlıkla bilgiye ulaşabilen ve başvuru merkezlerini bulabilen, daha bilinçli bir profil çizdiğini göstermektedir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber