Mersin'deki ?Ali Dibo'nun zanlılarından 27'si tutuklandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Ekber ŞEN- Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

MERSİN'de, ?Ali Dibo' denilen yöntemle hayali şirket kurarak ihalelerde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında bürokratların da bulunduğu 55 kişiden 27'si tutuklandı.

Mersin Valiliği'ne 6 ay önce kamu ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan operasyonda, Bayındırlık İl Müdürü Zekeriya Evran, Müdür Yardımcıları Erol Perçen ve Zeki Kara, kurumun çeşitli birimlerde görev yapan memurlar Halil Deveden, Özgür Teker, Alp Apaydın, Nihat Öztürk, Melek Özgen, eşi Sadık Özgen, Hüseyin Erkan, Metin Kayaş, Niyazi Keçebaş, Orhan Munip Gençoğlu, İl Genel Meclis Başkanı AKP'li Adem Serin, İl Genel Meclis Üyesi AKP'li Hüseyin Hasırcı, eski üye MHP'li Şuayip Kırmızı'nın da aralarında bulunduğu 68 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyet Müdürlüğü'nde 3 gün süren sorgunun ardından, zanlılardan 13'ü iddialarla ilgileri olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. Bürokratlarla, AKP'ye yakınlığı ile tanınan müteahhitlerin de bulunduğu 55 zanlı ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra dün saat 10.00 sıralarında adliyeye sevk edildi.

ADLİYEDE GEÇEN 24 SAAT

Şüphelilerin, Cumhuriyet Savcısı Murat Şadanbaş tarafından ifadelerinin alınması saat 18.00'e kadar sürdü. Savcılık 9 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, 46 kişiyi de tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Saatler süren bekleyişin ardından nöbetçi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, saat 22.00 sıralarında tutuklama istemlerini görüşmeye başladı. Bu sabah saat 10.00'a kadar 46 şüpheli tek tek dinlenerek ifadeleri alındı. Zanlılardan Zeki Akbay, Ahmet Akbaş, Fatih Altıntaş, Mehmet Serkan İzol, Ramazan Kaya, Muharrem Aydın, Abuzer Okaygün, Hüsamettin Olgaç, Fevzi Kaybat, Songül Konman, Hacı Toktay, Fehmi Güler, Alaattin Antmen, Mustafa Elgin, İbrahim Karakuş, Abdulkerim Kaplan, Hasan Durak, Hasan Ateş, M. Kemal Ateş, Emin Soysal, Abdulkerim Şam, Metin Kayaş, Ayhan Kutlukaya, Cengiz Kılıç, Enver Baydemir, Mahmut Deveden ve Zekeriya Antmen tutuklanırken, aralarında Bayındırlık İl Müdürü Zekeriya Evran, İl Genel Meclis Başkanı AKP'li Adem Serin, İl Genel Meclis üyesi AKP'li Hüseyin Hasırcı'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan adliye çevresinde bekleyen zanlı yakınları da ifadelerinin alınmasının 24 saat sürmesine tepki gösterdi. Zanlı aileleri, dün saat 10.00'da adliye sevk edilen yakınları hakkındaki kararın ertesi gün saat 10.00'da belli olduğu belirterek, ?Bu eziyetten başka bir şey değil'' dedi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu ise yapılan işlemin normal olduğunu, şüphelilerin tek tek sorgu hakimi önünde ifadelerinin alınmasının yasa gereği olduğunu söyledi. Başsavcı Kuyu, ?Bu operasyon 6 aylık yoğun bir çalışmanın ürünüdür. Valilik tarafından savcılığımıza gönderilen ihbar mektubundan sonra gerekli çalışmanın yapılması yönünde Emniyet teşkilatına talimat verilerek gereği yapılmıştır. Operasyonun her aşaması da savcılığımızın bilgisi dahilindedir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber