'Okullar geç açılsın' teklifine bir tepki de Türk Eğitim Sen'den...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen'den Gökçek'in "Okullar geç açılsın" teklifine tepki

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in su kesintileri nedeniyle okulların bir ay geç açılması önerisine tepki gösterdi.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, su kesintilerinden en çok eğitim camiasının etkileyeceğini kaydederek, susuzluğun okullarda birçok hastalığa davetiye çıkaracağını ifade etti.

Okulların temizliğinin personel yetersizliği nedeniyle zaten tam olarak yapılamadığını iddia eden Özcan, başta tuvaletler olmak üzere temizlik sağlanamadığı için okulların "mikrop yuvası" haline geldiğini öne sürdü. Gökçek'in Ankara'da 5 ay süreyle su kesintisi yapılacağını açıkladığını anımsatan Özcan, Gökçek'in okulların bir ay geç açılması yönündeki önerisinin eğitim camiası tarafından kabul görmediğini savundu. Özcan, şunları kaydetti:

"Gökçek, okulların bir ay gecikmeli olarak 15 Ekim 2007 tarihinde açılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) teklif götürmektedir.

Ancak bu doğru bir yöntem değildir. Okulların bir ay geç açılması, eğitim-öğretimin yapılamaması anlamına gelmektedir. Üstelik okullar 15 Ekim tarihinde açılır ise, 15 Temmuz tarihinde de kapanacaktır.

Oysa Temmuz ayı sıcakların bastırdığı aylardır. 60 kişilik sınıflarda klima mı vardır ki bu dönemde eğitim-öğretim yapılacaktır? Üstelik Haziran ve Temmuz ayları sınav aylarıdır. Bir tarafta sıcaklar yaşanırken, diğer tarafta sınavlar yapılacaktır. Bu nedenle okulların bir ay gecikmeli açılması büyük sorunlara neden olacaktır." Özcan, susuzluk tehlikesinin uzun süredir gündemde olduğunu, Ankara'nın susuz bırakılmasını "Melih Gökçek'in günü kurtarma politikası" olarak nitelendirdi.

Susuzluk nedeniyle okullarda kolera, tifo gibi birçok hastalığın baş gösterebileceğini belirten Özcan, 15 Eylüle kadar okulların su sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Şuayip Özcan, idarecilerin yaptığı yanlışların kurbanının öğrenciler olmaması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber