Urla Belediye Başkanı ve 17 memur gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Urla Belediye Başkanı'na "gizemli yangın" gözaltısı

İzmir'in Urla ilçesi Belediye Başkanı M.

Selçuk Karaosmanoğlu ile aralarında belediye çalışanları ve belediyeye ait URİT şirketinin görevlilerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ile aralarında belediye çalışanları ve belediyeye ait URİT şirketinin görevlilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne getirilen 17 kişinin, Urla Belediyesine ait URİT şirketinin muhasebe bürosunda 27 Ocak 2007 günü çıkan ve "şaibeli" olduğu iddia edilen yangınla ilgili olarak sorgulandıkları öğrenildi.

URİT şirketinin muhasebe bürosunda 27 Ocak'ta çıkan yangında bazı evrak kül olmuş, aynı gün açıklama yapan AK Parti Urla İlçe Başkanı Latif Özkan, yangının "şaibeli" olduğunu ileri sürmüştü. Özkan, "Yaklaşık 2 milyon YTL borcu olan şirketin muhasebe bürosunda kimsenin olmadığı bir anda çıkan yangın, Urlalıların kafasında zoru işareti doğurmuştur" demişti.

Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu da Özkan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını, yangında herhangi bir belgenin zarar görmediğini savunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber