Orman muhafaza memurlarına geçici görev yollukları verilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğünde Orman Muhafaza Memurlarının görev mahallinin dışında bir yere geçici görevlendirdiklerinde ?görev yolluğu? verilmemekte ve yıllarca maddi yönden mağduriyetleri sürmekteydi. Türk Tarım Orman Sen, konuyu mahkemeye taşınmış ve sorunun çözümü mahkemece sonuçlandırılmıştır.

Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davutlar Orman İşletme Şefliği emrinde görevli Orman Muhafaza Memuru olarak görev yapmakta iken Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Kuskan Orman İşletme Şefliği emrinde ?bir ay süreyle geçici olarak görevlendirilen? Türk Tarım Orman Sen üyesi Şahap DİNÇER bu görevlendirme işlemine ilişkin olarak tarafına ?geçici görev yolluğu ödenmesi? talep edilmiş ancak ödeme yapılmamıştır.

Bunun üzerine Orman Muhafaza Memuru Şahap DİNÇER adına Türk Tarım Orman Sen tarafından Mersin 1.İdare Mahkemesine konu taşınmış ve Yüce Mahkeme kararı vermiştir.

Mersin 1.İdare Mahkemesinin 2006?2876 Esas Sayılı kararına göre 6245 Sayılı Kanun hükümleri uyarınca hesaplanacak ?geçici görev yolluğunun? davanın açıldığı 29.06.2006 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine tüm mahkeme masraflarının kurumca karşılanmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber