Yılda 6 bin kişi trafik kazalarında ölüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN (İHA) - Samsun Devlet Hastanesi doktorlarından Gürol Özoral, trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için özellikle uyku ve alkol denetimlerinin arttırılması gerektiğini belirtti.

Samsun-Sinop Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Dr. Gürol Özoral, kazaların önüne geçilebilmesi için "Acil Eylem Planı" oluşturulması gerektiğini söyleyerek, "Trafik kazalarından yılda 1 milyon kişi ölüyor, 20 milyon kişi yaralanıyor. Trafik kazaları ölüm nedenlerinde 9. sırada yer alıyor" dedi. Türkiye'de her 45 dakikada bir ölümlü trafik kazası meydana geldiğine dikkat çeken Özoral, "Bu kazalarda günde ortalama 285, yılda 5-6 bin kişi ölüyor, 200 bin kişi de yaralanıyor. Samsun'da da trafik kazaları artış gösteriyor" diye konuştu.

Trafik kazalarında en çok 0-4 ve 5-14 yaş grubundaki çocukların öldüğünü kaydeden Dr. Özoral, kentsel ulaşım sorunlarına bütüncül bir yaklaşımla trafik sakinleştirme metoduna yönelinmesinin önemini vurguladı. Motorlu taşıtlara bazı kısıtlamalar getirerek trafik yolunun fiziksel kullanımını kurallara bağlamak gerektiğini açıklayan Özoral, "Yayalar yönünde önlemler alınmasını teşvik edici politikalar hayata geçirilmeli" yorumunu yaptı.

Yeni açılan yollarda rögar kapaklarının yollardan yüksekte bulunmasını eleştirirken, "Bu yükseltiler kazalara neden olabilmektedir" diyen Özoral, şöyle devam etti:

"Trafik kazalarının ülkemizde önlenebilmesi için öncelikle uyku ve alkol denetimleri arttırılmalı ve bu iki konuda asla taviz verilmemelidir. Kazazedelere yönelik yardım zincirindeki tüm halkalar güçlendirilmelidir. Trafik sorununa karşı mücadele pek çok sektör ve disiplin arasında yakın eşgüdümü ve işbirliğini gerektirmektedir. Bu işbirliği sağlanmalıdır. Trafik kazalarına karşı artık harekete geçme zamanıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber