İmamoğlu: Bireysel torpile de, akraba torpiline de ahbap çavuş torpiline de siyasi torpile de karşıyım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda, vakıf ve derneklere yardıma karşı olmadığını ancak yardımın seçilmiş bir kaç sivil toplum örgütüne yapılmasına karşı olduğunu belirtti. İmamoğlu açıklamalarının sonunda ise "bireysel torpile de, akraba torpiline de ahbap çavuş torpiline de siyasi torpile de" karşı olduğunu söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Haziran 2019 21:10, Son Güncelleme : 27 Haziran 2019 21:15

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 Haziran'da Habertürk TV'de Didem Arslan'ın konuğu oldu.

İmamoğlu burada yaptığı açıklamada, vakıf ve derneklere yardıma karşı olmadığını ancak yardımın seçilmiş bir kaç sivil toplum örgütüne yapılmasına karşı olduğunu belirtti. İmamoğlu açıklamalarının sonunda; bireysel torpile de, akraba torpiline de, ahbap çavuş torpiline de, siyasi torpile de karşı olduğunu söyledi.

Bu sözlenen sözler çok önemli ancak hayata geçirilmesi de bir o kadar da zor sözlerdir. Kamu yönetim sistemimizin büyük bölümü neredeyse kayırmacılık üzerine bina edilmiştir.

İmamoğlu, 5 yıl boyunca 16 milyonluk İstanbul'un belediye başkanlığını yürütecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin teşkilat yapısında 25 daire başkanı ve 101 müdürlük bulunmaktadır. Yine belediyenin 8 bine yakın memur, 2 bin sözleşmeli ve 3500 işçi olmak üzere 13 bin 500 personeli bulunmaktadır.

Hem belediyedeki personelin şef ve şube müdürlüğü unvanlarına yükselmesinde, hem de belediyeye ilk defa alınacak personel alımında, hali hazırdaki torpile dayalı sistemin değişip değişmeyeceği, bu sözlerin hayaya geçirilip geçirilmeyeceği konusunda önemli bir gösterge olacaktır.

Bakalım Ekrem İmamoğlu, "bireysel torpile de, akraba torpiline de, ahbap çavuş torpiline de, siyasi torpile de karşıyım" şeklindeki sözlerini hayata geçirebilecek mi!

İŞTE EKREM İMAMOĞLU'NUN O AÇIKLAMALARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber