Milli Emlak Genel Müdürlüğü personeline de uzman olma hakkı verildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında çalışan personeli kapsayan uzmanlıktan sonra, Milli Emlak Genel Müdürlüğünde çalışan memurlara da uzman olma hakkı tanındı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Temmuz 2019 11:14, Son Güncelleme : 04 Temmuz 2019 11:15
Milli Emlak Genel Müdürlüğü personeline de uzman olma hakkı verildi

12 Haziran 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında çalışan personel için özel uzmanlık sınavı düzenlemesi kararlaştırılmıştı. Tıklayınız.

Sözkonusu bu düzenlemeye göre,

1- Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığında, sınav tarihi itibariyle en az 3 yıldır çalışanlar sınava girebilecek.

2- Sınava gireceklerin uyarma veya kınama hariç bir disiplin cezası almamış olması gerekiyor.

3- Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı olabilmek için yaş ve öğrenim alanı şartları aranmayacak.

4- İki kurumda çalışan memurlar, beş yıl içinde iki defa yapılacak sınava girebilecek.

Ancak bu düzenleme, Milli Emlak Genel Müdürlüğünde çalışan memurları kapsamıyordu. Çünkü, 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmıştı. Geçen yıl çıkmış olsaydı yararlanabilecek olan Genel Müdürlük personelinin, Bakanlık bağlantısının değişmiş olmasından dolayı bu yıl düzenlemeden yararlanamayacak olması, 5 bin Milli Emlak Genel Müdürlüğü personelini demoralize etmişti.

Memurlar.net yayımlanan haberde, "Milli Emlak Müdürlüğü'nün 5 bin personeli haksızlığa uğradı" başlığı kullanılarak bu haksızlığa dikkat çekilmişti.

TBMM Genel Kurulunun dünkü görüşmelerinde, Milli Emlak Genel Müdürlüğünde çalışan memurların yaşadığı bu haksızlık giderilmiştir.

5 Parti grubunun ortak teklifiyle verilen önerge şu şekildedir:

"Geçici Madde 1- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü kadrolarında bulunan ve sınav tarihi itibarıyla en az üç yıl görev yapan, uyarma ve kınama hariç son üç yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan, Milli Emlak Uzmanı olabilmek için yaş ve öğrenim alanı şartları hariç mevzuatında öngörülen diğer şartları taşıyan personelden; usul ve esasları Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlenerek bu maddenin yayımı tarihinden itibaren, beş yıl içinde iki defa yapılacak sınavda başarılı olanlar, Milli Emlak Uzmanı kadrolarına atanırlar."

Bu önerge kabul edilmiştir. Kabul edilen önergeye göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğünde çalışan memurlardan,
- sınav tarihi itibarıyla en az üç yıl görev yapan,
- uyarma ve kınama hariç son üç yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan,
- Milli Emlak Uzmanı olabilmek için yaş ve öğrenim alanı şartları hariç mevzuatında öngörülen diğer şartları taşıyan personelden;
- usul ve esasları Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlenerek bu maddenin yayımı tarihinden itibaren, beş yıl içinde iki defa yapılacak sınavda başarılı olanlar,
Milli Emlak Uzmanı kadrolarına atanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber