Google web geçmişi,Türkçe sürümüyle kullanıma hazır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Google, Web Geçmişi servisini Türkçe olarak kullanıma hazır hale getirdi.

Google'dan yapılan açıklamada, Web Geçmişi servisinin Türkçe olarak kullanıma hazır hale getirildiği, bu servis ile kullanıcıların eski arama sonuçlarına yeniden dönme imkanını elde edeceği, geçmişte ziyaret ettikleri siteleri süratli bir şekilde bulabilecekleri bildirildi.

Google Mühendislik Bölümü Kişiselleştirme İşlemleri Sorumlusu Sep Kamvar, konuyla ilgili şunlar kaydetti:

?İnternette daha önce ilgiyle okuduğunuz bir konuyu sonradan bulamadığınız oldu mu? Örneğin eğlenceli bir video filmini, bir çikolatalı pasta tarifini, çok iyi yazılmış bir gazete makalesini... Google geçmişi, bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Web Geçmişi işlevi ile kullanıcılar herhangi bir bilgisayarı kullanarak ilgilendikleri konulara hızlı bir şekilde erişebilecekler. Search History işlevinin geliştirilmiş bir versiyonu olan bu yeni servis ile kullanıcılar, daha önce arama yaptıkları sitelere geri dönebilecek ve yeniden kolaylıkla arama yapabilecekler.?

Açıklamada, Web geçmişi hizmetini kullanmak için kullanıcıların, bir Google hesabına kayıtlı olmaları ve PageRank işlevini içeren Google Toolbar'ı devreye sokarak, Web geçmişi hizmetini kullanma yönünde tercih belirtmeleri gerekiyor.

Tarayıcıya entegre edilmiş olan Toolbar Google kullanıcılarının Google hesapları yolu ile ziyaret ettikleri internet sayfalarının belirlenmesini sağladığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber