Akdağ: Su kesintisini yakından takip ediyoruz

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da yaşanan su kesintisini çok yakından takip ettiklerini belirterek, gelişme olması durumunda vatandaşları ve belediyeyi uyaracaklarını söyledi.

Akdağ, Meclis'e gelerek milletvekili kaydını yaptırdı. Akdağ, Ankara'da yaşanan su kesintisi ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akdağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin su kesintileri ile ilgili programını açıkladığını, kendilerinin de bilimsel bir heyet topladığını, Temel Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün ise bilimsel heyetle çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Akdağ, ortada zaruri bir durum olduğunu, buna ait kendilerinin de tedbirleri aldıklarını ifade etti. Bilimsel heyetin çalışmaları doğrultusunda hem belediyeyi hem de vatandaşları uyardıklarını kaydeden Akdağ, bu meseleyi Temel Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün çok yakınen takip edeceğini vurguladı. Akdağ, bilimsel heyetle bakanlık yetkililerinin zaman zaman görüşeceğini ve onların ortaya koyduğu çerçevede vatandaşları ve Büyükşehir Belediyesi'ni uyaracaklarını kaydetti.

Bakan Akdağ, bilimsel heyetle her yaz başlangıcında çalışmalarının olduğunu ifade eden Akdağ, sularla ilgili olarak ağızdan ulaşan hastalıkların önemli olduğunu kaydetti. Akdağ, tifo, dizanteri gibi benzeri hastalıkların oluşmaması için heyetin meseleyi yakınen takip edeceğini belirtti. Bütün illerde de benzeri çalışmaların devam ettiğine işaret eden Akdağ, Ankara metropol kentte su kesintisinin yoğun biçimde anlaşıldığı yerlerde tedbirlerde, çalışmalarda arttığını söyledi.

Okulların tatil edilmesiyle ilgili bir soruya ise Akdağ, sorunun okullar açıldıktan sonra öğrencilere suyun ne şekilde temin edileceği ile ilgili olduğunu ifade etti. Akdağ, bunun şu anda bilinmediğini, Milli Bakanlığı ve valiliğin açıklama yaptığını, okullar açıldıktan sonra suyun nasıl temin edildiğine bakılması gerektiğini, şimdiden onun için karar verilmesinin erken olacağını vurguladı.

Türkiye'deki bütün illerde şebeke suyunun temiz olduğunu ifade eden Akdağ, anormal şartlar altında lokal kirlenme yaşandığını, onlarla ilgili anında tedbir alındığını hatırlattı. Ankara'da içilen içme suyunun temizliği ile ilgili bir kuşkunun olmadığını ifade eden Akdağ, kesintilerden dolayı bir kuşkuyu ortaya çıkması durumunda, bu hususta da belediye ile birlikte vatandaşları uyaracaklarına dikkat çekti.

CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Nur Serter de Meclis'e kaydını yaptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber