Damacana suları için tahlil raporu isteyin

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÜLENT YARDIMCI

Yaşadığımız kurak günlerin yalnız dereleri ve gölleri değil, yüzey sularından beslenen içme suyu kaynaklarını da kuruttuğunu belirten Saneta Kıyıköy Su Genel Müdürü Bülent Sürmen, kuyu sularının 'iyi su' diye satıldığını iddia etti. Tüketicinin damacana suları için tahlil raporunu istemesi gerektiğini belirten Sürmen şunları söyledi:

"Su kaynağı kuruyan bazı firmaların temiz olmayan artezyen sularını ve kuyu sularını arıtarak kaynak suyu diye ambalajlayarak sattıklarını duyuyoruz. Denetimlere rağmen bu kaçak üretimler halk sağlığını tehdit ediyor."

Temiz olmayan içme sularının başta ishal olmak üzere tifo, para tifo, sarılık, kolera gibi hastalıklara neden olabileceğini ifade eden Sürmen, "Su aldığınız firmadan, Sağlık Bakanlığı'nın verdiği ruhsatı isteyin. Sağlık Bakanlığı içme su kaynaklarını her ay denetleyerek temiz raporu veriyor. 50-100 kuruş bedelle kuyu suyuyla doldurulan damacanalar, menba suyu diye tüketiciye 2-3 YTL'ye satılıyor" diye konuştu.

'Denetim artmalı'

Aroma Su Genel Müdürü Mahmut Atom Duruk ise piyasada sağlık açısından sakıncalı korsan suların çoğaldığını belirterek şöyle dedi:

"İstanbul'da kapıya teslim 2 YTL'ye damacana su satılıyor. Bu mümkün değil. Böyle sulardan uzak durun. Suyun güvelik kuşağına, tadına lezzetine, kokusuna dikkat edin. İçtiğiniz suyu tahlil ettirin. Apartman yöneticileri Hıfzıssıhha'ya su tahlili yaptırmalılar. Yetkililer, denetimi artırmalı. Unutmayın, kirli sudan bulaşan pek çok salgın hastalık var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber