Sağlam hastalara bile protez takılmış gibi göstermişler

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 04 Ağustos 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da SSK'lı bazı sağlam hastalara bile protez takılmış gibi göstererek devleti 2 milyon YTL dolandıran şebeke çökertildi.

Sağlıkta yaşanan vurgunlara bir yenisi daha eklendi. Bursa'da SSK'lı sağlam hastalara bile protez takıldığını öne sürerek devleti zarara uğrattığı belirlenen bir şebeke ele geçirildi. "Hipokrat" adı verilen operasyonda yakalanan 20 kişiden 14'ü gözaltına alındı.

TEK PROTEZ İÇİN 4 BİN YTL

Şebekeyi 6 aydır adım adım takip eden Kaçakçılık Şubesi ekipleri, inanılmaz bir tabloyla karşılaştı. Sahtekarların her protez için 4 bin YTL fatura kestiği ortaya çıktı. Çetenin yaptığı vurgun miktarının ise toplam 2 milyon YTL olduğu iddia ediliyor.

***

Hipokrat yemini çarptı

İhtiyacı olmayanlara protez satmış gibi fatura keserek devleti 2 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen 14 kişi, polisin 'Hipokrat' adlı operasyonu ile gözaltına alındı.

Bursa'da, devleti zarara uğratan medikalciler "Hipokrat" operasyonu ile yakalandı. Polisin 6 aylık çalışması sonucu düzenlenen operasyonda, ismine fatura kesilen bin 250 hasta incelemeye alındı. Mali Polis bu sürede, bilirkişi raporu alabilmek için 300 engelliyi tek tek sırtında taşıdı. Bu operasyonla gözaltına alınan 20 kişiden 14'ü adliyeye sevk edildi. Zanlıların, ihtiyacı olmayan kişilere bile protez sağladıkları, 4 bin YTL'lik fatura kestikleri, bu parayı devletten aldıktan sonra hastaya 350 YTL'lik yerli protez taktıkları belirlendi.

MİLLİ SPORCULAR DA VAR

Bu yöntemle toplam 2 milyon YTL'lik vurgun yaptıkları öne sürülen zanlıların protez sağladıkları kişiler arasında, milli sporcuların da bulunduğu öğrenildi. Zanlılardan 6'sı serbest bırakılırken, aralarında kadınların da olduğu 14 kişinin sorgusu sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber