Emziren annelere tavsiyeler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2007 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMZİREN ANNELERE TAVSİYELER

DERYA YETİM

AMASYA (İHA) - Anne sütünün bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin olduğu bilinirken, süt veren annelerin kendi ve bebeklerinin sağlıkları için özellikle sigara içmemesi ve çay, kahve gibi içecekleri tüketmemesi gerekiyor.

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilk 6 ay yalnız anne sütü ile beslenen bebeklerin sağlıklı büyüdükleri ve daha az hastalandıkları, annenin bebeğini emzirmesi ile anne bebek ilişkisinin güçlendiği, annenin bebeğini benimsemesinin bebeğin sağlıklı bir kişilik kazanmasını kolaylaştırdığı ifade edilirken, süt veren annelerin de diğer kadınlara göre besin gereksinimlerinin daha fazla olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, süt veren annelerden şu konulara dikkat etmeleri istendi:

"Emziren annelerin günde en az 4 litre sıvı almaları gerekir. Bu sıvı, su, süt veya evde yapılmış komposto ve çorbalar şeklinde olabilir. Emziren anneler öğün atlamadan yemek yemeli, mümkün olduğunca ara öğünlere yer verilmelidir. Emziren anne, bebeğinin ve kendi sağlığı için sigara içmemeli, çay ve kahve gibi içecekler tüketmemelidir, gaz yapıcı yiyecekler yememelidir. Sıkıntı, stres ve kaygı gibi durumlar süt salınımını azaltacağından, anne bu gibi ortamlardan uzak durmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber