Gönül'ün bakanlara silah hediye etmesi eleştiri konusu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gönül'ün bakanlara silah hediye etmesini CHP'liler, "Silahlanmayı teşvik edici"; MHP'liler de "Silahların parasının nereden geldiğini açıklamalı" diye eleştirdi

CHP ile MHP milletvekilleri, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün Bakanlar Kurulu üyelerine silah hediye etmesini "silahlanmayı teşvik" olarak değerlendirdi.

Muhalefet temsilcileri, son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bakanlara, toplam değeri 48.3 bin YTL olan Sarsılmaz marka Kama Sport 9x19 tipi silah hediye eden Gönül'e şöyle tepki gösterdi:

Mustafa Özyürek (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Bakanın silah hediye etmesi son derece yanlış ve toplumu silahlanmaya teşvik edici bir davranış. Sayın Gönül, hediye silahların kaynağını açıklamak durumundadır. Şimdiye kadar bunu açıklamadı. Kendi imkânlarıyla mı, bakanlık bütçesinden mi aldı? Şirketin hediyesi ise bu, ayrıca büyük bir yanlışı oluşturur. Etik bir tartışmayı beraberinde getirir. Sınırlar aşılmış demektir.

Ahmet Ersin (CHP İzmir Milletvekili): Bir bakanın, diğer bakanlara silah hediye etmesi özendirci bir davranış. Bakana bunu hiç yakıştıramadım. Silahlar iade edilmeli. Silahların parasını kim verdi? Sayın Bakan silahların parasını kendi cebinden mi, bakanlık bütçesinden mi karşıladı? Yoksa şirketin hediyesi mi? Eğer bütçeden karşılamış veya şirketin hediyesi ise vahim bir durum. Ayıplıyorum.

Mehmet Şandır (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Bir bakan niçin silah hediye eder? Öncelikle bu hediye sorgulanmalı. Topluma doğru örnek olmamıştır. Kaynağını, konunun detayını şimdiye kadar açıklamadı. Bakan, silahların parasının nereden geldiğini açıklamalı.

Mehmet Ekici (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Bu hediye, silah fabrikasının bakanlara kıyağı mıdır? Bütçeden mi? Kendi cebinden mi ödemiştir? Sayın Gönül, bu soruların cevabını hemen yanıtlamalıdır. Bakan şeffaf davranmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber