Erdoğan: Hakan Atilla'yı Beştepe'ye davet ettim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de tahliye olduktan sonra Türkiye'ye dönen Hakan Atilla'ya bir görev verilip verilmeyeceği sorusu üzerine, "Bizim için bir bariyer söz konusu değildir" dedi. Erdoğan, Atilla'yı Beştepe'ye davet ettiğini, kendisiyle görüşerek ne yapılacağına karar vereceklerini söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2019 18:58, Son Güncelleme : 25 Temmuz 2019 22:11
Erdoğan: Hakan Atilla'yı Beştepe'ye davet ettim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'i konuk etti. Erdoğan ile Muhammed, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı öncesi Muhammed'e Cumhuriyet Nişanı tevcih eden Erdoğan, "İslam dünyasının birliği, beraberliği bizim için her konuda çok önemli. Şu anda Pakistan, Malezya, Türkiye olarak üçlü yapılacak dayanışma ümmet olma bilincinin gereğidir" dedi.

Ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye vatandaşlarına vizeyi kaldırma kararıyla ilgili "Sayın Putin daha önce zaten bu müjdeyi bize vermişti. Bugün de görüldüğü gibi vize kaldırıldı. Bundan sonra inşallah Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ilan edildiği gibi Rusya'ya ziyaretlerini yapabilecek. Bu uzun zamandır aramızdaki diyaloğun, sıcak ilişkilerin neticesindedir" dedi.

'O BİZİM EVLADIMIZDIR'

Erdoğan, ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu olduğu iddiasıyla 32 ay hapis cezasının ardından tahliye edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya bir görev verilip verilmeyeceği sorusunu da yanıtladı. "Uzun bir süredir yaşamış olduğu süreç başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür, kırmıştır" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Hakan Atilla evladımız ülkesine dönmüş oldu. Bundan sonraki sürece yönelik kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde, 'Önce ailenle, çocuklarınla bu arada dinlen, ondan sonra seni külliyede bekliyorum, ziyaretimize gel, oturur konuşuruz, ne yapacağımızın kararını veririz' dedik. Bizim için Hakan Atilla için bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber