'Faiz indirimi yıl sonuna kadar devam edecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faizin düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Temmuz 2019 12:17, Son Güncelleme : 26 Temmuz 2019 13:37
'Faiz indirimi yıl sonuna kadar devam edecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti il başkanları toplantısında konuşma yaptı

Erdoğan faizin düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: (Merkez Bankasının faiz indirimi) Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir.

Uzun zamandır yüzde 24 civarında olan faizlerin ülkemiz için yüksek olduğunu söylüyorum. Rahatsız olduğumu söyledim. Ama bunu o dönemlerin MB Başkanlarına ulaştıramadık. Her dile getirdiğimizde bazı çevreler faiz oranlarındaki dramatik düşüşlerin ekonomiyi tepetaklak edeceğini söylüyordu. Dün MB faizleri düşürdü. Peki ne oldu? Battık mı bittik mi. Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu.

YÜKSEK FAİZ ORANLARI EKONOMİYE EN BÜYÜK ENGEL

Faiz düştükçe faiz düşer. Diğerleri yan unsurlardır. Yüksek faiz oranlaı Türkiye ekonomisinin önündeki en büyük engeldir. Yüksek faiz ile hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden MB Başkanının alınmasından rahatsız olmuş. Anlamak mümkün değil. Sana sorup da mı adım atacağız. Yeni yönetim sisteminden çok rahatsız beyefendi. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam tek adam diye nakarat yapıyor. Tek adam benmişim. Biz tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz.

Merkez Bankasının dünkü kararını hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber