Bastır parayı, bassınlar kitabını

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nihayet kitap bastırmanın tarifesi de açıklandı. Cinius Yayınları'nın hazırladığı tarifeye göre kitaplarını kendileri bastırmak isteyenlerin 1950 ile 5 bin 280 YTL arasında bir parayı gözden çıkarmaları gerekiyor

Kitap bastırmanın tarifesi belli oldu.

Eğer kaleminize güvendiğiniz kadar cebinize de güveniyorsanız yayınevi yayınevi dolaşmanıza gerek yok. Cinius Yayınları yeni bir hizmet yaratarak Premius, Maksimus ve Kurumsal adlarında üç ayrı paket hazırlayıp müşterilerine hizmet sunmaya başladı. Tabii öncelikli müşterileri okurlar değil, yazarlar. Üstelik her bütçeye uygun fiyat aralıkları var. Bunlar arasında en kapsamlısı Premius Yayın Paketi. Çünkü bu pakette kitap basmanın yanı sıra pazarlama ve editoryal hizmet de veriliyor. Eğer bu paket kapsamında 500 adet 97-112 sayfa arasında bir kitabınız olsun istiyorsanız 2 bin 170 YTL vermeniz yeterli. Sayfa ve baskı sayısı arttıkça ise daha fazla parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Örneğin 305-320 sayfalık bir kitabı 1000 bastırmanın ücreti tam tamına 4 bin 560 YTL. Kitaplar 500, 1000 ve 1500 adet baskıya göre fiyatlandırıyor. En az sayfa sayısı 16-80, en çok sayfa sayısı ise 305-320 arası olarak belirtiliyor. Sonuçta 1950 ile 5 bin 280 YTL aralığında değişen fiyat aralığında kendi ihtiyacınıza uygun bir çözüm bulabiliyorsunuz.
Yayınevi hazırladığı paketi 'Büyük düşünen yazarlar için!' sloganıyla duyururken kitapları basmanın yanı sıra onları 'piyasadaki büyük yayınevlerinin kitaplarına taş çıkartacak kadar iddialı bir hale' getireceğini de vaat ediyor. Basılacak kitabın editoryal olarak gözden geçirilmesi de söz konusu paketin içinde. Aynı paket kapsamında basılacak kitaplar, 'büyük bir kitap alışveriş sitesinde ve 'Türkiye'nin en popüler edebiyat portallarından birinde' bir ay boyunca tanıtılacak; eğer daha fazla reklam istiyorsanız elbette bunu sizin karşılamanız gerek. Kitabınızın okura ulaşmasından da endişe etmemeniz için Cinius Yayınları kitapların 200 adedinin yurt çapında dağıtılmasını ve üç ay boyunca kitabevlerinde bulunmasını da vaat ediyor.

İşin mazisi var
Türkiye'de her zaman var olan yazarın baskı maliyetlerini kendisinin karşılayarak kitabını bastırması uygulaması, şimdiye kadar 'çaktırmadan' sürdürülürdü. Cinius Yayınları'nın 'dehası' bunu ayan beyan pazarlanan bir uygulamaya dönüştürmek oldu. Cinius Yayınları'ndan Zeynep Gülbay, "Pek çok insan yazdıklarını yayınevlerine yollar fakat, ya bir değer taşımadığı düşünüldüğünden ya da yazan şahsın adı toplumca tanınmadığından dikkate alınmaz, işte tam da bu yüzden 'Cinius Yayınevi' parayı veren herkesin kitabını basmaya gönüllü" diyor.
Başvuru ve ayrıntılı bilgi için: ciniusyayinlari.com.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber