Meclis'te kadın başkanvekillerine frak tartışması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS'TE KADIN BAŞKANVEKİLLERİNİN 'FRAK' TARTIŞMASI

- KADIN BAŞKANVEKİLLERİNİN KIYAFET BİLMECESİNE SON NOKTAYI TBMM BAŞKANLIK DİVANI KOYACAK

- MHP, FRAK İÇİN İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE HAZIRLANIYOR

- GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL:

- "İÇTÜZÜKTE BAYANLARIN GİYİM TARZIYLA İLGİLİ BİR DÜZENLEME YAPILMALI"

DEVLET ARIK

ANKARA (İHA) - TBMM Başkanvekilliği'ne 38 yıl aradan sonra iki kadın milletvekilinin seçilmesiyle başlayan 'frak' tartışması sürerken, gözler Meclis Başkanlık Divanı'nın önümüzdeki hafta içinde vereceği karara çevrildi. MHP, sadece erkek başkanvekilleri için 'frak' zorunluluğu getiren içtüzük maddesinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

TBMM Başkanvekilliği'ne seçilen CHP'li Güldal Mumcu ve MHP'li Meral Akşener'in TBMM oturumunu yönetirken ne giyecekleri konusundaki arayışlar sürüyor. TBMM başkanvekilleri bugüne kadar hep erkek olduğu için TBMM İçtüzüğü'nün uygun gördüğü şekilde 'frak' giyerken, uzun bir aradan sonra iki kadının başkanvekili seçilmesi kıyafet tartışmasını da beraberinde getirdi. Kadın başkanvekillerinin kıyafet bilmecesine son noktayı TBMM Başkanlık Divanı koyacak. Başkanlık Divanı'nın bu konudaki kararını önümüzdeki

hafta içerisinde vermesi bekleniyor. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TBMM başkanvekillerinin Meclis Başkanı Köksal Toptan ile dün bir görüşme yaptığını belirterek, "Oradan çıkacak tavra göre biz de çalışma yapabiliriz" dedi.

İçtüzük değişikliği konusunda henüz verilmiş bir kararlarının olmadığını belirten Vural, "O konuda bir içtüzük tanımı gerekiyorsa hemen onu halledebiliriz" diye konuştu.

Uygulamada bir problem yaşanacağını düşünmediğini vurgulayan Vural, pratik bir çözüm yolunun bulunabileceğini belirtti. Vural, TBMM Başkanlık Divanı'nın önümüzdeki hafta vereceği kararını beklediklerinin de altını çizerek, "Ancak İçtüzük'te bayanların giyim tarzı ile ilgili de bir düzenleme yapılmalı" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin ise, içtüzük değişikliği konusunda bir hazırlıklarının olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber