TKİ kömüre 4 yıldır zam yapmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayinin önemli girdileri arasında yer alan ve yaklaşık 5 yıldan bu yana zam yapılmayan elektrikten sonra, TKİ Genel Müdürlüğü de kömür satış fiyatlarına 4 yıldan bu yana zam yapmadı.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gerek ısınma ve gerekse enerji ve sanayide hammadde olarak kullanılan kömürün fiyatının yaklaşık 4 yıldan bu yana aynı düzeyde tutulduğu bildirildi.

Kömüre zam yapma yerine, zarar eden işletmeleri kapatarak, büyük tasarruf sağlayarak kurumun finansman yapısını güçlendiren TKİ'nin, elektik fiyatlarında herhangi bir fiyat artışının olmaması halinde kömür fiyatlarına da zam yapmamayı planlandığı kaydedildi.

TKİ Genel Müdürlüğüne ait müesseselerden üretilen kömürün büyük bölümü enerji santrallarında hammadde olarak tüketilirken, üretimin geri kalan kısmı ise ısınma amacı ile konutlarda kullanılıyor.

TKİ tarafından üretilip satılan kömürlerin KDV hariç FOB (üretim-satış noktasında teslim) satış fiyatları 24 YTL/ton ile 155 YTL/ton arasında değişiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber