Bayraktar: İlk uçan arabanın prototipini hazırladık

Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk milli uçan arabası olacak "CEZERİ"nin prototipini hazırladıklarını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2019 10:59, Son Güncelleme : 06 Ağustos 2019 12:02
Bayraktar: İlk uçan arabanın prototipini hazırladık

Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk milli uçan arabası olacak "CEZERİ"nin prototipini hazırladıklarını duyurdu.

Bayraktar, Twitter hesabından Türkiye'nin ilk milli uçan araba projesi "CEZERİ"ye ilişkin paylaşımda bulundu.

Prototip üretiminin bitirilmesi durumunda TEKNOFEST'te uçuş yapılacağı bilgisini veren Bayraktar, "CEZERİ"nin tasarımına ilişkin takipçilerinden de görüş talep etti.

Selçuk Bayraktar, 2009 yılında ilk İHA prototipinin uçuşunu gerçekleştirdi. O dönemde bazı askeri yetkililer uçuşları yasaklamaya çalışır ve hatta Genel Müdür Haluk Bayraktar tutuklanmak istenir. Bayraktar daha önce yaptığı açıklamalarda, denemeler için aylarca pist bulamadıklarını belirtmişti. Türkiye o dönemde İsrail'den kiralanan İHA'ları kullanıyordu. İlk denemede 8 saatlik uçuş süresiyle bir rekora imza atan Bayraktar İHA bu uçuş süresiyle herkesin dikkatini çekmişti.

Denemeler sırasında askeri yetkililerin çevirdiği entrikalar nedeniyle Bayraktar TB2'nin envantere girmesi 4 sene gecikmiştir. Şuan Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da kullanılan milli İHA'lar sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri arazide ilk kez fazla can kaybı yaşamadan terörlü mücadele faaliyeti yürütebilmektedir. Yine İHA'lar sayesinde Fırat Kalkanı Harekatı daha hızlı bir şekilde yürütülebilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber