'Alo 183' hattına ilginç başvurular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun (SHÇEK) aile, kadın, çocuk, özürlü ve sosyal hizmet danışma hattı ''Alo 183''e ilginç başvurular geliyor.

Günde ortalama 300-400 başvurunun yapıldığı hattı arayan bir kişi, arka sokaklarındaki başı boş köpekleri şikayet ederken, diğeri de telefon hattına kontör yüklemek için ne yapması gerektiğini soruyor.

Ocak 2007'den itibaren SHÇEK bünyesinde 7 gün 24 saat esasına göre çalışan hattı, Şanlıurfa'dan arayan ve üç oğlu olduğunu anlatan bir baba, kız çocuğu olmadığından yakınırken, bir anne ise oğlunun topu trafoya kaçtığı için Alo 183'ten yardım istedi.

Özellikle hattın adındaki ''Sosyal Hizmet'' kavramını yanlış algılayanlar, elektrik veya su kesintileri için de Alo 183'ü arıyorlar. Elektrik arıza hattı olmadığını belirten görevlilere ise ''siz elektrik kullanmıyor musunuz?'' diye soran bir kişi, görevlinin hattın aile, kadın, çocuk, özürlü ve sosyal hizmet hattı olduğunu belirtmesi üzerine

de ''Tamam işte bizim evde de çocuk ve kadın var'' açıklamasında bulundu.

Psikolog ve sosyal çalışmacı olmak üzere 9 kişinin çalıştığı hatta, ''Bugün nerede eğlenebilirim?'' diye soranlar da oluyor. Hattı bilinmeyen numaralar sanıp telefon numarası soranlar ise numarayı bilemeyen görevlilere kızıyor.

Görevli sosyal çalışmacı Çiğdem Karahan, günde ortalama 300-400 başvuru geldiğini, bunların 30-40 tanesinin hat kapsamına giren vakalarla ilgili olduğunu bildirdi. Karahan, hattın amacı dışında kullanılması nedeniyle gerçekten yardım arayanların kendilerine ulaşmada sıkıntı yaşandığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber