Zabıta memuru, PKK sempatizanı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı

Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK'yla bağlantısı olduğu tespit edilen bir zabıta memurunun, 6 yıldır Büyükşehir Belediyesi'nde sahte kimlikle görev yaptığı ortaya çıktı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde A.B. sahte kimliği ile 2001 yılının mart ayında işe giren, halen zabıta memuru olarak görev yapan ve bölücü terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen E.B., dün polisin gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Şüphelinin evinde ve üstünde yapılan aramada; üzerinde kendi fotoğrafı bulunan A.B. adına tanzim edilmiş sahte nüfus cüzdanı,

zabıta memuru olduğunu gösterir Mersin Büyükşehir Belediyesi personel kimlik kartı, 4 adet hakkında toplatma kararı bulunan örgütsel içerikli kitap, 1 adet bölücü terör örgütünü simgeleyen bandaj, 2 adet içerisinde örgütsel içerikli mesaj ve bölücü başının fotoğrafı bulunan cep telefonu ve sim kartları ele geçirildi.

Şüpheli E.B., Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından, hakkında "Bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak ve bölücü terör örgütünün ideolojisi doğrultusunda askerlik yapmamak için sahte kimlik tanzim etmek, sahte belgelerle kamu görevine girmek suretiyle haksız kazanç temin etmek" suçlarından hazırlanan tahkikat evrakıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber