3 yeni Bakanlık kurulacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Ağustos 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabineye AB rötoşu

AK Parti'de kabinedeki koltuk sayısının artırılması gündemde. AB, Bilim ve Teknoloji ile Ekonomi ismi altında 3 yeni icracı bakanlık kurulması planlanırken, 2 bakanlığın yapısında ise değişiklik yapılacak.

Yeni bakanlar kurulu listesini Çankaya Köşkü'ne sunarak yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha işlevsel ve etkin yönetim için de düğmeye bastığı öğrenildi. AK Parti ilk kez iktidara geldiği dönemde revizyonla düşürdüğü bakanlar kurulundaki koltuk sayısını şimdi artırmayı planlıyor. Artırmanın gerekçesi ise daha etkin ve verimli yönetimin önünü açmak.

3 YENİ BAKANLIK

AK Parti'de Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerin daha etkin ve başarılı yürütülmesi için "AB Bakanlığı" adı altında yeni bir bakanlığın kurulması, ekonomi konusunda çok başlılığa son vermek ve daha etkin hizmet sunumu sağlamak için güçlendirilmiş bir "ekonomi bakanlığının" oluşturulması, bilim ve teknoloji bakanlığı adı altında yeni bir bakanlığın ihdas edilmesi veya sanayi bakanlığının, bilim ve teknoloji bakanlığı olarak yeniden yapılandırılması öngörülüyor.

SU BAKANLIĞI TALEBİ

Yine sürekli eleştiri konusu yapılan Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ise yeniden "çevre" ve "orman" olarak ayrı ayrı yapılandırılmasının gündemde olduğu öğrenildi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının isminin ise 'Tarım ve Gıda Bakanlığı' olarak değiştirilmesi gündemde. AK Parti içinde başta Veysel Eroğlu olmak üzere 'su bakanlığının' kurulmasını talep edenlerin sayısı da az değil.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi için AB, bilim ve teknoloji ve ekonomi bakanlığının kurulması için kuruluş kanunlarının çıkması, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ikiye ayrılması ve Tarım Bakanlığı'ndaki isim değişiklikleri için ise kuruluş kanunlarında değişiklik yapılması gerekiyor.

KABİNE SONRA ARTACAK

Değişiklikler ve yeni bakanlıkların kurulması için nihai kararı Başbakan Erdoğan'ın vereceği öğrenildi. Karar verilmesi halinde yeni hükümet kurulduktan sonra kabine sayısının artırılmasına ilişkin değişiklikler gündeme alınacak. Yapılacak yasal değişikliklerle kabine içindeki koltuklara 3 yeni koltuk eklenecek ve kabine sayısı başbakan ve devlet bakanları dahil 26'ya çıkarılacak.

5. BANKO'DA 7'Si BiR ARADA

23. Dönem parlamentosunda görev yapacak 50 kadın milletvekilinden 7'sinin TBMM'deki odaları, çekilen kurayla yan yana düştü. Milletvekilleri geçtiğimiz günlerde kura çekerek, odalarını belirlemişti. Kura sonucunda, Halkla İlişkiler Binası B Blok 5. bankoda, kadın milletvekillerinin hakimiyeti oluştu.

4 DE ERKEK VEKİL VAR

AK Parti'li Çağla Aktemur Özyavuz, Selma Aliye Kavaf, Zeynep Dağı, Fatma Şahin ve Özlem Müftüoğlu, CHP'li Nesrin Baytok ve DTP'li Pervin Buldan'ın çalışma ofisleri 5. bankoda yer alıyor. DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, bankoda kendisi dışında 6 kadın milletvekilinin bulunduğunu duyduğunda çok sevindiğini ancak henüz milletvekilleriyle tanışmadığını söyledi. Kadın dayanışması açısından bunun önemli olduğunu ifade eden Buldan, kadın milletvekilleriyle birlikte ortak çalışma yapmak konusunda görüş alışverişinde bulunacağını kaydetti. Kadın milletvekilinin bulunduğu bankonun erkek milletvekilleri ise AK Parti'li Avni Doğan, Muzaffer Baştopçu, CHP'li Eşref Erdem , DSP'li Ahmet Tan ve Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani oldu.

Düzgün KARADAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber