Memur sendikaları Abdullah Gül'e destek verip zam istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Bakan Gül, destek için dün Kamu-Sen, Memur-Sen ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) kapısını çaldı.

Abdullah Gül'ün Türkiye Kamu-Sen ziyareti ise yaklaşık yarım saat sürdü. Gül'e teşekkür eden Başkan Bircan Akyıldız, Kamu-Sen olarak millet iradesine ve TBMM kararlarına saygılı olduklarını bildirdi. Akyıldız, konfederasyonunun, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye sonsuz inancı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Bizim ilkemiz, 'önce ülkemiz' prensibinden hareketle bu ülke, bu millet, bu devlet için yapılacak her güzel şeyin arkasında olmaktır. Amacımız güçlü bir Türkiye ve Türk milletinin mutluluğunun sağlanmasıdır. Bu düşüncelerle Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığının hayırlı olmasını diliyoruz.''

Abdullah Gül'e en sıcak karşılama Memur-Sen Genel Merkezi'nde yapıldı. Gül, burada kırmızı halı ve güllerle karşılandı. Genel Başkan Ahmet Aksu, konfederasyonun kurulduğu günden bu yana insan hakları ve demokrasinin takipçisi olduğunu söyledi. Seçimlerin ardından halk iradesinin ortaya çıktığının altını çizen Aksu, demokrasi dışı kural arayışlarına katılmanın mümkün olmadığını bildirdi. Aksu, "Meclis'in kabulü bizim de kabulümüzdür. Demokrasiye, Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet'in temel ilkelerine sahip çıkacağına inancımız tamdır." diye konuştu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, cumhurbaşkanlığı seçiminin parlamento içinde tamamlanacağını düşündüklerini ifade etti. Tombul, şu görüşü dile getirdi: "Demokratik ülkelerde, başka görevlerle yükümlü kurumların, doğrudan siyasi süreçlere müdahalesini de doğru bulmuyoruz. Umarız Türkiye, artık bu tür doğrudan ya da dolaylı müdahalelerin bir daha yaşanmayacağı bir ülke olur."

Cumhurbaşkanını yanımıza aldık, 2-1 öndeyiz

Abdullah Gül'ün, memur sendikalarına yaptığı ziyaretlere toplu görüşmeler damgasını vurdu. Temaslarda toplu görüşmelere başkanlık eden Mehmet Ali Şahin'in de bulunmasını fırsat bilen sendika başkanları, belirledikleri zammın kabul edilmesini istedi. Bu konudaki ilk diyalog, Kamu-Sen'de yaşandı. Konfederasyon Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarına da işçilere yapılan zam oranında artışlar yapılması talebini Gül'e iletince araya giren Bakan Şahin "Hiçbir fırsatı kaçırmıyorsunuz." dedi. Akyıldız ise Şahin'e gülerek "Bütün fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz." karşılığını verdi. Kamu-Sen'de konuşmaların büyük bölümünü oluşturan memur maaşlarındaki artışlar Memur-Sen'de de birinci gündem maddesi oldu. Şahin'e taleplerini ileten Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, "Biz, şu anda sayın müstakbel cumhurbaşkanımızı da yanımıza alarak 2-1 duruma geçtik." esprisini yaptı. Toplu görüşme masasına oturmayan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise Gül aracılığıyla toplu sözleşme olacağına yönelik hükümetten taahhüt istedi.

Gül'ün Memur-Sen'i ziyaretinde renkli görüntüler yaşandı. Kırmızı halı ve gül ile karşılanan Gül'e vatandaşlar alkışla destek verdi. Edinilen bilgiye göre Gül, ziyaret sırasında ılık su içti. Sendika heyetiyle 20 dakikaya yakın görüşen Gül, "Aday olmasaydım bunu halka anlatamazdık. Çünkü seçimler cumhurbaşkanı seçilemediğim için yapıldı." dedi. Köşk seçimlerinin manipülasyonla başörtüsüne bilerek indirgendiğini belirten Aksu, Gül'e sonuna kadar destek verdiklerini vurguladı.

'Başörtüsü üzerinden ayrımcılık yapmayın'

Abdullah Gül, temaslarının ardından yaptığı değerlendirmede eşinin başörtüsünün tartışma konusu yapılmasına tepki gösterdi. Türkiye'de kadınların bir kısmının örtündüğünü bir kısmının örtünmediğini aktaran Gül, tartışmaların farklı boyutlara çekilmesinin hem demokrasiye zarar vereceği hem de başta kadınlar olmak üzere halkı rencide edeceği uyarısında bulundu. Başörtüsünün bireysel bir tercih olduğunu, bunun da anayasal güvence altına alındığını belirten Gül, "İnsanları kendi istediğini yapma konusunda zorlamak ve empoze etmek yasaktır. Ahlaki olarak kadınları başörtüsü üzerinden rencide etmek, ayrımcılık yapmak beraberinde birçok yasağı aklımıza getirir. Ben nasıl davranacağıma, nereye (eşimle) beraber gideceğime, nereye yalnız gideceğime, bütün bunları 4 buçuk yıllık bakanlığım süresinde edindiğim tecrübelerimle karar vereceğim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber