17 Ağustos 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı seçimi...

- Cumhurbaşkanı adayı AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, TÜSİAD Ankara Temsilciliği ve MÜSİAD Ankara Şubesi'ni ziyaret edecek.

2- Marmara depreminin 8. yılı...

- Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Donanma Komutanlığı'nda, Marmara depreminde ölen personel için anma etkinliği düzenlenecek.

- Gölcük Belediyesi tarafından 17 Ağustos Deprem Şehitliği'nde, depremde ölenler için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutulacak.

- Ankara ve Adapazarı'nda, Türk Kızılay'ı ile Anadolu Ajansı arşivinden seçilen "Biz unutmadık, ya siz" temalı fotoğraf sergileri açılacak, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara tarafından sunum yapılacak.

- Ankara'da Kocatepe Camii'ndeki etkinliğe, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ile AA Genel Müdürü Hilmi Bengi de katılacak.

3- 1. Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral İsmail Koçman, düzenlenecek törenle görevi Orgeneral Fethi Tuncel'den devralacak.

4- Emekli Sandığı mülkiyetindeki Bursa'da bulunan Çelik Palas Oteli'nin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılıyor.

5- Ege Bölgesi kuru incir rekolte tahmin heyeti, çalışmalarının sonuçlarını, İzmir Ticaret Borsası'nda düzenlenecek toplantıyla açıklayacak.

6- Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Darius Pranckevicius ve İzmir Fahri Konsolosu Mustafa Özsoy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecekler.

7- Dünyada hidroelektrik kapasitesi...

- Hidroelektrik kapasitesinde ilk sırayı Çin alırken, bu ülkeyi Rusya, Brezilya, Kanada ve ABD izledi.

- Ekonomik olarak üretilebilir 126 milyar kwh hidroelektrik üretim kapasitesiyle Türkiye, 14. sırada bulunuyor.

8- Türkiye'nin turizmdeki "en"leri...

- 5 yıldızlı otel cenneti olan Antalya'da, 63'ü tatil köyü olmak üzere toplam 903 tesis hizmet veriyor.

- Bölgedeki 182 adet 5 yıldızlı otel, 64 bin 129 oda ve 138 bin 513 yatakla en çok ilgi gören tesisler arasında yer alıyor.

- TÜROFED Başkanı Ahmet Barut: "İspanya'nın tamamında Antalya'daki kadar 5 yıldızlı otel yok."

- Aydın'ın Kuşadası ilçesi ile İzmir'in Selçuk ilçesi arasında yer alan "Aqua Fantasy Club", 3 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük oteli olarak kayıtlara geçti.

9- Turkcell Süper Lig'de 2. haftanın ilk maçında, Ankara'da Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile Trabzonspor karşılaşacak.

10- 6. Avrupa Genç Bayanlar Hentbol Şampiyonası, İzmir'de sürüyor.

- Şampiyonada bugün yapılacak yarı final maçlarında, Danimarka-Romanya ve İspanya-İsveç karşı karşıya gelecek.

11- Ankara'da, merhum spor yazarı Ersin Uysal'ın isminin verildiği spor salonunun açılışı, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay tarafından yapılacak.

12- TFF 2. Lig'de 2007-2008 sezonu ilk hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

13- Pegasus Airlines PWA Rüzgar Sörfü Dünya Kupası müsabakaları, İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde sürüyor.

14- Fenerbahçe ile Gaziantepspor, ligde yarın 43. randevuda.

- İki takım arasında geride kalan 42 maçta Fenerbahçe 27, Gaziantepspor ise 8 galibiyet alırken, 7 maç da berabere sonuçlandı.

- Sarı-lacivertlilerin toplam 87 golüne, kırmızı-siyahlılar 45 golle karşılık verdi.

- Rakibine ligde son 13 maçta yenilmeyen Fenerbahçe, Gaziantepspor ile İstanbul'da yaptığı 21 maçta, 18 galibiyet, 1 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

- Fenerbahçe, İstanbul'da Gaziantepspor karşısında tek yenilgisini 1981 yılında yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber