Katsayı Değişiklikleri İçin ÖSYM'ye Başvurduk

10 günlük bir zaman geçmiş olmasına rağmen, ÖSYM Başkanlığı sitemizdeki ve sitemizdeki verileri dayanarak gösterek haber yapan yazılı ve görsel basındaki iddialara yönelik hiç bir açıklama yapamamıştır. ÖSYM'nin bu tavrı bir yanlışlık yapıldığına dair iddiaları güçlendirmektedir. Bu çerçevede sitemizce, resmi olarak ÖSYM'ye başvurularak, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi talep edilmiştir. İşte talep edilen bilgiler....

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞINA
ÖSYM Başkanlığı 06538 Bilkent/ ANKARA

2007 KPSS sınavı, KPSS öğretmenlik ve KPSS-A alanlarına yönelik olmak üzere 30 Haziran ve 1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılmıştır.
2007 KPSS sınavı kılavuzuna halan sitenizden erişilebilmekte olup, buna göre öğretmenlik atamalarında kullanılacak olan KPSSP10 puanının hesaplanmasında, eğitim bilimleri sınavının 0,4 katsayısı üzerinden değerlendirmeye alınacağı açıklanmıştır. (Ek-1) Ancak yapılan hesaplamalarda, Başkanlığınızca açıklanan puanlar elde edilememektedir.
Bu bağlamda, aşağıdaki sorularımızın 4982 sayılı "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan "Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde, 15 iş günü içinde cevaplanması hususunda gereğini arz ederim.

1- KPSS sınav veya tercih işlemlerini kim yapmaktadır? KPSS sınav ve tercih işlemlerini Başkanlığınız personeli mi yoksa bir taşeron firma mı yapmaktadır?
2- KPSS sınav ve tercih işlemleri bir taşeron firma tarafından yapılıyorsa, bu ne zamandan beri bu şekilde yapmaktadır? Bu işlemleri yapan taşeron firmaların ticaret sicilindeki unvanları nelerdir?
3- KPSS sınav ve tercih işlemleri bir taşeron firma tarafından yapılıyorsa, neden buna gerek duyulmuştur?
4- 2007 KPSS sınav sonuçları 2/8/2007'de açıklanmıştır. Bu sınav sonuçları açıklanırken, KPSS10 puanı için, eğitim bilimleri katsayısı kaç olarak değerlendirilmiştir?
5- Eğer sınav kılavuzunda açıklanan katsayılar değiştirilmiş ise bunu nedeni nedir?
6- Hem öğretmenlik sınav puanının hem de diğer KPSS-A puanlarının, açıklamış olduğunuz standart sapma ve diğer verilere göre hesaplanması nasıl yapılmaktadır?

Ad Soyad/ İmza

Adres:
T.C. kimlik No:
Telefon

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber