Cep telefonu vergilerine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, cep telefonunun günümüzde bir ihtiyaç haline geldiğini, bu nedenle özel iletişim vergisi alınmaması gerektiğini bildirdi.

Göktaş, yazılı açıklamasında, depremlerin ardından cep telefonlarına bir takım vergilerin getirildiğini ve bunların hala yürürlükte olduğunu anımsatarak, uygulamaya son verilmesini istedi.

Günümüzde cep telefonun bir ihtiyaç haline geldiğini ve böyle bir konuda özel iletişim vergisinin olmaması gerektiğini ifade eden Göktaş, açıklamasına şöyle devam etti:

?KDV, özel iletişim vergisi ve eğitime katkı payı derken faturalar vatandaşlarımıza neredeyse yüzde 50 farklı olarak yansıyor. Bir cep telefonu kullanıcısı olurken ilk etapta 24,15 YTL ÖTV, ardından ilk abonelikte telsiz ruhsatname ücreti adı altında 10 YTL daha ödeyen vatandaşın ödeyeceği vergiler bunlarla da bitmeyip, telsiz kullanım ücreti olarak her yıl 10 YTL 12 eşit taksitle alınıyor.?

Cep telefonlarındaki KDV oranlarının da makul bir orana getirilmesi gerektiğine işaret eden Göktaş, vergilendirme koşullarının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber