Vekil oldu saltanatı bırakmıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Ağustos 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'den Çorum Milletvekili seçilen Derviş Günday, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF) Başkanlığı görevinden hâlâ ayrılmadı.

ALİ EYVAZ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF) Başkanlığı görevini Çorum'dan milletvekili seçilmesine rağmen hâlâ bırakmayan Derviş Günday altı ay daha görevde kalmak istiyor. Bu konuda ilgili yasanın kendisine 6 aylık süre verdiği ve bu süreyi şimdilik kullanmaktan yana gözüken Günday, bu zaman zarfında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın da teyit ettiği 25 bin YTL maaşı ise her ay alıyor.

EMANETÇİ ARIYOR

Günday'ın danışmanları, Günday'ın ?kurumu kendi haline bırakmamak ve kendinden sonra kimin geleceğine ilişkin kuruma bir çeki düzen verip ondan sonra ayrılmak istediğini? söylediler.

Günday'ın istifa etmemek konusundaki tavrı yönetim kurulunda bazı üyeler tarafından da rahatsızlığa neden oldu. İlgili yasanın Günday'a 6 ay görevde kalma hakkı tanımasına rağmen bu durumun etik olmadığını düşünen yönetim kurulu üyeleri dün ve bugün devam eden TESK Yönetim Kurulu toplantısında Günday'ı ikna etmeye çalıştılar. Derviş Günday'ın CHP'nin Çorum listesinden birinci sıra milletvekili adayı olduktan sonra TESK ve TŞOF başkanlıklarından ayrılması bekleniyordu. Ancak seçimin yapılması ve Günday'ın milletvekili seçilmiş olmasına rağmen halen bu görevleri sürdürmesi dikkat çekiyor. Günday, meslek kuruluşlarıyla ilgili yasa gereği 6 ay süreyle görevini sürdürme hakkının bulunduğunu belirtti.

ÇAĞLAYAN SEÇİLİNCE BIRAKTI

Ancak aynı durumdaki Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan AK Parti'den milletvekili seçildikten birkaç gün sonra görevini yeni başkana devrederek, ASO'dan ayrılmıştı.

Günday'ın bu tavrının TESK yönetiminde ciddi rahatsızlıklara neden olduğu ve durumun etik olup olmadığı tartışmasının yaşandığı öğrenildi. TESK'in dün yapılan yönetim kurulu toplantısında da bu konu gündeme geldi. Üyelerin bazıları Günday'ın bir an önce istifa etmesinin daha şık olacağını dile getirirken, bazı üyelerin ise 6 aylık yasal hakkın Günday tarafından kullanılması gerektiğini öne sürdüler. Bugün de devam edecek olan yönetim kurulunda Günday'ın nihai kararını vermesi bekleniyor. Kendisinden sonra yerine gelecek isimler konusunda Derviş Günday'ın belirleyici olmak istediği, bu nedenle yönetim kurulundaki muhtemel adayların Derviş Günday'ın bir an önce ayrılması konusunda kendisine herhangi bir baskı yapmaktan çekindikleri belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber