ÖSS'de Türkiye 12 ncisi, ama İHL mezunu olduğu için istediği hiçbir bölüme giremiyor

Haber Giriş : 27 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güngören Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde okuyan Tuğba Albayrak, ÖSS-Sayısal bölümde 294.407 puan alarak Türkiye 12'incisi oldu. ÖSS sayısal puanı başarı sırasının yüzdelik diliminde ise 323.032 puan aldı ama meslek lisesinde okuyan binlerce mağdur öğrencilerden biri olarak ve katsayı farkı yüzünden istediği bölüme giremiyor. Tuğba'nın aldığı puan normalde 370 dolaylarındayken, katsayı farkıyla aldığı puan kırılarak 323'e düştü. Devlet üniversitelerinde okuma şansını kaybeden Tuğba, şimdi ümidini özel üniversitelere bağladı. Ama ailesinin maddi durumu iyi değil. Yine de umudunu kaybetmemiş. Albayrak, şöyle konuşuyor: "Ailemin emeği inşallah boşuna gitmez. Özel üniversitelerin fiyatları çok yüksek. En düşük üniversite 15 milyardan başlıyor. Kendimi bir boşlukta hissediyorum. Eğer bir yerlerden burs bulabilirsek okuyabilirim, bulamazsak okuyamayacağım herhalde. Eğer bütün bunlar olmazsa da yurt dışında okumak istiyorum. Ama öncelikli isteğim, Türkiye'de okumak."

İki yıldır dershaneye gittiğini ve günde 7 saat ders çalıştığını dile getiren Albayrak, İmam-Hatip Lisesi'nde okuduğuna pişman olmadığını da vurguluyor. Kızının bu durumda olmasından çok üzüntü duyduğunu ifade eden 45 yaşındaki matematik öğretmeni Mehmet Ali Albayrak, türban olayları gündeme geldiğinde kızının okuldan ayrılmak yerine mücadele etme yolunu seçtiğini belirterek şöyle konuşuyor:

"Kızım İmam-Hatip'te okuduğundan dolayı pişman değil. Bu yıl arabamı satıp, kızımı istediği üniversiteye sokacağım. Ama araba parası da sadece 1 yılını karşılar. Bu yüzden yine zora gireceğiz. Bundan dolayı yardımsever kişilerden destek bekliyoruz. Bunu bile utanarak söylüyorum. Bizim de elimizden bu geliyor."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber