İBB, TÜRGEV için yapılan beş yurdu geri aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRGEV'e verilmek üzere inşa edilen beş yurdu geri aldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2019 16:07, Son Güncelleme : 29 Ağustos 2019 16:13
İBB, TÜRGEV için yapılan beş yurdu geri aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönemde (İBB) beş yurt inşa ederek TÜRGEV'e vermek için ortak protokol imzalamıştı. Yurt ve otoparklar için inşaatı için, toplamda 171 milyon 767 bin TL para harcandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu, ortak protokol fesih ederek, beş yurdun tahsis işlemini iptal etti.

Yurtlar belediye bünyesinde bulunan bir şirket üzerinden işletilecek.

TÜRGEV'den alınan yurtların listesi şöyle;

Küçükçekmece Atakent Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yurt İnşaatı: 2017 yılında ihalesi yapılan yaklaşık bin 800 kişilik yurt için 90 milyon 473 bin TL ödendi.
Bağcılar Yenimahalle Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otopark İnşaatı: 2016 yılında yapılan ihale bedelinin ise 32 milyon 280 bin TL olduğu öğrenildi.
Üsküdar Çengelköy Mahallesi Yurt ve Zeminaltı Otopark İnşaatı: 2017 yılında yapılan bir başka ihale için de 20 milyon 830 bin TL ödendi.
Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Katlı Otopark İnşaatı: 2016 yılında yapımına başlanan 201 kişilik yurt inşaatın ise tamamlanma oranın yüzde 95 olduğu öğrenildi. Yurt inşaatı için belediye kasasından harcanan rakamın ise 17 milyon 200 bin TL olduğu öğrenildi.
Beşiktaş, Dikilitaş Mahallesi Gençlik Merkezi Ve Zeminaltı Otopark İnşaatı: 2016 yılında ihalesi yapılan projenin toplam maliyeti ise 10 milyon 230 bin TL olduğu bildirildi.

ENSAR VAKFI: HİÇBİR NAKİT BEDEL ALMADIK

Ensar Vakfı daha önce yaptığı açıklamada İmamoğlu'nun, vakfa sanki para aktarılmış gibi açıklamalarda bulunmasından dolayı tepki göstermişti. Vakıf yetkilileri "bina zaten İBB'nin istediği zaman alıyor" demişti.

İMAMOĞLU, NAKİT YARDIMINI KREDİ KARTINA BENZETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vakıflarla ilgili yaptığı açıklamada "Nakdi yardım almama bu da çok enteresan bir şey. Markete gidiyorsunuz kredi kartı kullanıyorsunuz. Nakit alış verişi yapmadım oluyor. Bu, buna benziyor. Bir bina yapıp ona teslim etmek, 56 milyon liralık yemek hizmeti vermek... Vatandaş ne dediğimizi ve ne anladığımızı anladı" dedi.

İmamoğlu, "Biz, hiçbir vakfı suçlayarak yol almıyoruz. Örnekleri zaten elimizde var. Sorgusuz, sualsiz toplumun kabulünü, toplumun hassasiyetlerini bence hiçbir şekilde devrede tutmadan alınmış, bireysel kararlar bunlar. Ben açıkçası çok yakın zamanda kurulmuş ve kurucuları belli olan bazı vakıfların toplum ve kamuyu kapsayıcı faaliyetlerde bulunacağı konusunda tereddütlü bir insanım. Benim gibi bu tereddüdü yaşayan milyonlarca insan var İstanbul'da. Böyle bir yöntemle siz belediyenin parasını, sağa sola dağıtamazsınız. Ama bu ülkede düzgün vakıflar var, vakıf bütçelerle onlarla iş birliği yapılabilir. Ama düşünün bir vakıf için 165 milyon liraya bir bina yapmak bunu anahtar teslimi teslim etmek ve orada bir yurt hizmeti yapılması... Büyükşehir Belediyesi kendisi yapar bu hizmeti. Bu ve bunun gibi hizmetleri ben kapsayıcı ve kamuya ait bütçenin eşitlikçi kullanımına aykırı görüyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber