BASK'tan diğer memur sendikalarına tepki: Siz bostan korkuluğu musunuz?

Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen ve Memur-Sen'in toplu görüşmelerdeki tavrını eleştiren BASK Genel Başkanı Resul Akay, ?Toplu görüşmelerde havanda su dövülüyor. Memur yetkili sendikalarına soruyorum. Siz bostan korkuluğu musunuz?? dedi.

Kamu-Sen ve Memur-Sen'in toplu görüşmelerdeki tavrını eleştiren Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, ?Toplu görüşmelerde havanda su dövülüyor. Memur yetkili sendikalarına soruyorum. Siz bostan korkuluğu musunuz?? dedi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay yaptığı yazılı açıklamada, 15 günlük toplu görüşmelerin yedi gününün heba edildiğini belirterek, ?Altın değerindeki bu sürede taraflar havanda su dövdüler ve dövmeye de devam ediyorlar? dedi.

Akay, memurların görüşmelerin sekizinci gününe kadar mali konuların görüşülmesini sağlayamayan yetkili sendikalara, ?Soruyorum. Siz bostan korkuluğu musunuz?? ifadesini kullandı.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nın 28'inci maddesinin toplu görüşmenin kapsamını açıkça belirtmesine rağmen tarafların yasayı hiçe sayarak, yasada öngörülmeyen maddeleri gündeme taşıdığını kaydeden Akay, ?dostlar alışverişte görsün? tabiriyle görüşmeler yapmalarının komik bir görüntü sergilediğini söyledi. Akay, şunları kaydetti:

-"ŞARK KURNAZLIĞI BENZETMESİ"-

?Toplu görüşmede tarafları yol haritasını belirleyen 4688 Sayılı Yasa taraflarca yok sayılmaktadır. Bunu açık izahı, yasa tanımamazlıktır. Oysa Yasa'nın 28'inci maddesinde toplu görüşme süresi içerisinde tarafların müzakere edeceği konular net bir şekilde ifade edilmiştir. Sendikaların bu maddeden habersiz olması bir ölçüye kadar düşünülse bile kamu işveren kurulunun bu maddeyi bilmiyor olması düşünülemez. Bu olsa olsa sendikaların işbilmezliğinden istifade eden tipik bir şark kurnazlığıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber