'Uyanık değil, çalışkan memur istiyoruz'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu "Uyanık memur ve adam istemiyoruz. Çalışkan, zeki ve gayretli adam istiyoruz." şeklinde konuştu.

Siirt İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Hüseyin Avni Mutlu, vali yardımcısı İsmail Bayata, Bölge müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Toplantı açılış konuşmasına yapan vali Hüseyin Avni Mutlu, ödeneklerin yerinde, zamanında ve takip edilerek sonuca gitmelerini istedi.

Siirt'te 358 projeden 153 projenin bittiğini, 143 projenin çalışması devam ettiğini, 18 adet projenin ihale aşamasında ve 44 adet projenin beklediğini belirten Vali Mutlu, "Bu projeler için gerekli ödenek ise 328.379.896 YTL olup, harcanan 67.261.300 YTL yanında ayrılan ödenek ise 90.848.000 YTl'dir. Nakdi ve fiziki gerçekleştirme ise yüzde 28'dir." dedi.

Kurum temsilcilerinin bring vermeleri ardından değerlendirme yapan Vali Mutlu, "Birbirinize, sağa sola pas atmayın. Gereğini yapın. Bir kaşık suda boğulmayalım. Bir defa eksiklikleri gününde tamamlayalım. İşimizi iyi takip edelim. Önemli olan yatırım hamlesini gerçekleştirmek. Ödeneği yerinde ve zamanında kullanmak. Paranını temin edilmesi kıt kaynaklara rağmen çok önem arzeder. Yılın bir kaç ayı kaldı. Bu iş aylarında, sezonunda hızlı hareket ederek yapılacak hizmetleri bitirmektir. İnsanın yüzünü güldürmek bizim vazifemizdir. Bize hizmet etme fırsatı verilmiştir. Bu fırsatı iyi değerlendirelim." diye konuştu.

İdareci ve memurların izinlerini hakkıyla kullanmaları gerektiğini vurgulayan Vali Mutlu, "Ben uyanık adam ve memuru sevmem. Uyanık memur istemeyiz. Çalışkan, zeki ve gayretli adamı isteriz. Uyanıklara ihtiyacımız yoktur. Çünkü uyanık adam adaletsiz olur, arkadaşına hile yapar, komşusunu rahatsız eder. İdareciler memurlmarı arasında adil olur, performans değerlendirmesini yapar. Herkese hakketttiği yere kadar muamele olur. Çalışkan, dürüst ve vefalı çalışanları takdir edelim, onure edelim, teşvik edelim. Gönüllere verilen takdir duygusu çok önemlidir. Farkedilmek istenen kişiye farkını ortaya koyalım. Maaş, takdirname vs. gibi şeyleri ortaya koyalım. Yok yıllık izninin son gününde bir de rapor alıyor. Bu uyanıt tip işte. Bunu yıl sonu sicillerinde yansıtalım. Ben hayatımda rapor almadım ve kullanmadım. 90 üzerinden bir memur puan alması zordur. Bu memleket çalışkan, dürüst ve memlekeini, devletini seven insanlara ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında dikkat çeken çalışmalar arasında şehir içinde yeralan elektrik şebekesinin yeraltına alınması, 285 köylüye güneş enerji sistemi takılarak ormanları yangından kurtarmak ve enerji tasarrufu sağlamak ve ulaşım üzerinde duruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber