TOKİ model oldu kabineye CEO modeli geliyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, 60. Hükümet ile birlikte devlet yönetiminde yeni bir yapılanmaya gitmeye hazırlanıyor. TOKİ'nin 4.5 yılda rekor üzerine rekor kırmasını kendisine model alan AK Parti, yeni dönemde TOKİ Başkanlığı benzeri "güçlü genel müdürlükler" oluşturmak için düğmeye bastı.

Yeni dönemde bakanlıkların daha çok "koordinasyon" rolü üstlenmesi sağlanacak. Böylece özel şirketlerin yönetimlerinde benimsediği "CEO modeli" devlet yönetimine uyarlanacak. Yeni yapılanmayla birlikte bakanlık sayısı ilk aşamada 25'e çıkacak. Gençlik, Bilim ve Teknoloji adı altında 2 yeni bakanlık kurulacak. Birçok bakanlığın görev dağılımı yeniden yapılanacak. Birbiriyle bağlantılı birimler tek çatıda toplanıp, tek elden yönetilecek.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI

Başbakan yardımcılıkları ise daha işlevsel hale getirilecek ve "koordinatör" görevi verilecek. Bunun için başbakan yardımcılığı makamları, "Ekonominin Koordinasyonu", "Bakanlıklararası İlişkilerin Koordinasyonu" ve "Hükümetle Parlamento İlişkilerinin Koordinasyonu?ndan sorumlu olacak şekilde yapılandırılacak.

KOORDİNATÖR ABİLER

AK Parti'de herkesin 'Bülent Abi' olarak hitap ettiği Meclis eski Başkanı Bülent Arınç'ın, "Bakanlıklararası İlişkiler? veya "Parlamento ile Hükümet İlişkilerinin Koordinasyonu?ndan sorumlu başbakan yardımcı olmasına gözüyle bakılıyor. Ekonominin koordinasyonundan sorumlu başbakan yardımcılığı için ise "Kemal Abi" formülü öne çıkıyor.

Düzgün KARADAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber