Toplu Görüşmelerin 3. Turunda Neler Konuşuldu?

Toplu görüşmelerin 3. toplantısı 22 Ağustos 2007 tarihinde saat 10:00'da başladı. 2,5 saatlik toplantı süresince yetkili beş sendika, yaşadıkları sorunları dile getirdi. Toplantıya saat 13:00 civarlarında ara verildi. Saat 14:00'de görüşmelere yeniden başlandı. Görüşmelerin bu kısmı 1,5 saat sürdü. Konfederasyonların mali haklara ilişkin taleplerine Pazartesi günü cevap verilecek olup, görüşmelere Perşembe günü devam edilecek....

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Bakan Şahin, memur sendikalarının 5,3 milyar YTL, 10,6 milyar YTL uzanan taleplerinin ilgili bakanlıklarca değerlendirileceğini belirtti. Bakan Şahin, özellikle Maliye Bakanlığı yapacakları görüşmeler sonrasında Pazartesi günü memur sendikalarına bir cevap vereceklerini belirtti. Şahin, "İlgili bakan arkadaşlarımızla bir araya gelerek konfederasyonlarımızın taleplerini 2008 yılı mali bütçe açısından değerlendireceğiz. Muhtemelen, bu çalışmamızı da Pazartesi sabah yapacağız toplantıda ele alacağız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından bir gazetecinin, konfederasyonların mali konulardaki taleplerine ilişkin sorusunu yanıtlarken Şahin "Konfederasyonların talepleri 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye kadar uzanan bir çerçeve içerisinde değerlendirebiliriz. Genel bütçe içerisine giren talepleri. Buna hükümet olarak yaklaşımımız nedir? Nasıl bir değerlendirme yapacağız. Bunu ilgili bakan arkadaşlarımızla oturup konuştuktan ve konuyu masaya getirdikten sonra sizlerle paylaşabilirim. Ancak taleplerin, en azından merkezi bütçe açısından parasal karşılığının bu çizgide olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.

Bu arada yarın kamu işveren kurulu ile yetkili sendika temsilcileri yeniden bir araya gelecek. Bu görüşmede üç konu ele alınacak. Ele alınacak konulardan birincisini, 4/C'li grubun sorunları, ikincisini idari haklar, üçüncüsünü ise demokratik haklarla ilgili komisyon raporunun görüşülmesi oluşturulacak... Şahin yaptığı açıklamada, "23 Ağustos Perşembe günü saat 09.30'da memur sendikalarımızla görüşmelerimiz devam edecek. Demokratik talepleri içeren dosyalar üzerine çalışan komisyon raporlarını tamamladı. Dördüncü görüşmelerde bunun yanı sıra daha önceki yıllarda ele alınan, hayata geçirilemeyen konuları ele alacağız. Özelleştirme kapsamında durumu belirsiz olan kamu personelinin durumunu konuşacağız. Özelleştirme İdaresi'nden bir arkadaşımızı da toplantının bu ayağına davet etmek istiyorum."diye konuştu.

Ayrıca, mutabakata varılan konular için, başbakanlık müsteşarının başkanlığına, bir takip komisyonu oluşturulacak... Toplantıda gelen bir talebi değerlendirdikleri bilgisini veren Şahin, yılda sadece bir kez yapılan 15 günlük toplu görüşme sürecine bağlı kalmaksızın tüm yıl boyu çalışacak bir komisyonun kurularak, bu taleplerin takibinin benimsendiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber