Deprem tehlikesi var diye boşaltılan binada öğrenciler okuyacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılında deprem tehlikesi var diye boşaltılan eğitim fakültesi binasında, bu yıl sağlık meslek yüksekokulu öğrencileri okuyacak.

SANKO tarafından 2000 yılında yapımı tamamlanan bina, Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğüne Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılması için bağışlandı. Fakat daha sonra imam hatip liselerine gelen öğrenci sayılarının azalması ile birlikte açılmasından vazgeçen Milli Eğitim Müdürlüğü, bu binayı üniversiteye devretti.

Burada Eğitim Fakültesi öğrencileri okumaya başladı. Ama geçen yıl depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılan Eğitim Fakültesi, Koç Vakfı tarafından yaptırılan Eğitim Fakültesi'ne taşındı.

Aradan geçen zaman süresinde boş duran fakülte binasının yeni sahipleri yıllardır Kerkişin mevkiindeki binasında eğitim vermesine rağmen sürekli uzaklığından öğrencilerin şikayetçi olduğu sağlık yüksekokulu oldu.

Yıllardır kampus alanına girmek için uğraş veren fakat bina yetersizliğinden dolayı kampus alanında eğitim veremeyen Sağlık Yüksekokulu'nun tabelası, eski Eğitim Fakültesi binasına yerleştirildi.

Yeni eğitim-öğretim döneminde bu binada eğitim verecek olan sağlık yüksekokulunun faaliyetlerinin daha da artacağını iddia eden yetkililer, buranın Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrenciler içinde daha uygun olacağı görüşünde birleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber