Posta işletmesinin ayıbı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

POSTA İŞLETMESİNİN AYIBI

- OSMANGAZİ BELEDİYESİNİN 17 AĞUSTOS'TA GENÇOSMAN POSTA DAĞITIM MERKEZİNE TESLİM ETTİĞİ DAVETİYELERİ 100 METRE UZAĞINDAKİ ADRESE 7 GÜN SONRA, DAVETİYENİN HÜKMÜ BİTİNCE TESLİM EDİYOR

İRFAN ALTIKARDEŞ

BURSA (İHA) - Posta İşletmeleri, bilgisayar alt yapısı ile para transferinde vatandaşlara önemli bir imkan sunmasına ve karlılığını arttırmasına rağmen, mektup dağıtımında devlet zihniyetinden kurtulamıyor. Şehiriçinde kendisine teslim edilen bir davetiyeyi posta işleme merkezine 100 metre uzaktaki adrese tam 7 gün sonra teslim ediyor.

Osmangazi Belediyesi'nin 1. Murat Han'ı anmak için 17 Ağustos'ta Gençosman İşleme merkezinde kayda aldığı yüzlerce davetiye 4 gün sonraki törene kadar şehiriçinde onlarca adrese dağıtılamadı. Belediyenin 21 Ağustos tarihinde icra edeceği programa davet niteliğindeki mektuplar, Gençosman Postanesine 100 metre uzaklıktaki Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerindeki İhlas Haber Ajansına 23 Ağustos günü tören bittikten sonra teslim edilebildi.

Her gün onlarca iletinin geldiği net yazılmış açık adrese rağmen 4 gün gecikmeli teslim yapan PTT Bursa Müdürlüğü'nün organizasyon yapısının gözden geçirilmesi gerekiyor. Personelin izinde olması ve yeni alınan elemanların adaptasyonu konusunda güçlük yaşayan PTT Bursa Müdürlüğü her yıl en az 3-4 gecikmeli teslimat yapıyor.

Akıcı bir organizasyon yapısına ihtiyaç duyulan PTT Bursa İşletmesinde personel yetersizliğinden şikayet ediliyor.

Vatandaşlar, Avrupa'da posta işletmelerinin akşam verilen basın organlarını, sabah erken saatte şehiriçindeki adreslere teslim ettiklerine dikkat çekerek, "Bu organizasyon yapısına, bu teknolojik imkanlarla ulaşmak çok zor değil. Ancak teknolojiyi kullanacak, bu iradeyi gösterecek idarecilere ihtiyaç var" dediler.

Osmangazi Belediyesi yetkilileri ise, Sultan 1. Murat Han'ı anmak için yapılan davetiyelerin törenden 4 gün önce şehiriçi adreslere teslimi için dağıtım merkezine teslim edildiğine dikkat çekerek, "Tören için özel zarf bastırdık, davetiye hazırladık. Ancak postahane geçikmeli teslim edince birçok ilgili törenlere katılamadı. Yaptığımız duyuru çalışmasının önemli bir kısmı da boşa gitti" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber