Şırnak'ta çatışma: 10 terörist öldürüldü, 2 asker şehit oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR/ŞIRNAK (CİHAN)-Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'taki çatışma ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada arazi taraması yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu, 10 teröristin öldürüldüğü, bombalı saldırıda ise 2 askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerinin bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaştığı belirtilerek şöyle denildi: "Güvenlik güçlerinin dur ihtarına ateşle karşılık veren teröristlerle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde; ikisi kadın olmak üzere toplam on terörist etkisiz hale getirilmiş, iki güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Teröristlerin üzerinde; bir adet M-16 piyade tüfeği, sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Bixi makinalı tüfek ve yedi adet patlayıcı madde düzeneği ele geçirilmiştir."

Açıklamada ayrıca, Şırnak'ın Silopi ilçesi Siyahkaya bölgesinde güvenlik gücü personelini taşıyan askeri aracın geçişi esnasında, terör örgütü mensupları tarafından yol kenarına döşenen uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı maddenin patlatılması sonucu, iki güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber