Fen liselerinin 10. sınıfında, 'zorunlu' tarih dersi okutulacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fen öğrencilerine 'Osmanlı' takviyesi

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nca alınan karara göre, fen liselerinin 10. sınıfında haftada 2 saat 'zorunlu' tarih dersi okutulacak

BAHAR ATAKAN Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yapılan yeni düzenlemeye göre, artık fen liseleri öğrencileri de tarih dersi okuyacak. Fen liselerinin 10. sınıfında haftada 2 saat "zorunlu" okutulacak olan tarih dersiyle, fen mezunlarının sosyal bilimler alanındaki bilgi eksikliği giderilecek.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nca alınan karara göre, 2007-2008 öğretim yılından itibaren fen liselerinin haftalık ders saati çizelgesine tarih dersi eklenecek. Fen lisesi öğrencileri, tüm lise türlerinin 10. sınıfında, "ortak genel kültür dersi" olarak okutulan tarih dersini haftada 2 saat işleyecek.

Dersin üniteleri arasında, Osmanlı Siyasi Tarihi, Avrupa Tarihi, Osmanlılarda Devlet Yönetimi, Osmanlı Toplumu, Osmanlı Ekonomisi, Osmanlılarda Kültür ve Sanat, Osmanlılarda Eğitim ve Öğretim konuları yer alacak.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, ortaöğretimde öğrencilerin alanlara yönelmelerine karşın temel alanlardaki eksiklerinin kapatılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

Milli değerler anlatılacak

"İlköğretim sonrası ortaöğretimdeki eğitimimizi, belirli yönelmelere yer vermek kaydıyla, ancak temel alanları da bütünüyle ihmal etmeden devam ettirmek durumundayız. Bu açıdan fen liselerimizde eksik olan tarih dersinin okutulması yönünde aldığımız karar önemlidir.

Alana yönelme, uzmanlaşma gibi konular maalesef farklı algılanmaya başlandı ve sosyal bilimlerden mahrum fen mezunları, fen bilimlerinden mahrum sosyal alan mezunları yetişmeye başladı. Tarih dersi ile öğrencilere ulusal bilinç kazandırılması hedefleniyor. Bu açıdan fen liselerine tarih dersi konulması büyük önem taşıyor. Fen lisesi öğrencileri milli değerleri tam olarak öğrenecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber