Erdoğan: ABD önlemlerden bizi muaf tutmalı

ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefine süratle ulaşılabileceğine dikkat çeken Başkan Erdoğan, 'ABD, bize uyguladığı bazı tedbirleri kaldırıp önlemlerden de muaf tutmalı' dedi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Eylül 2019 08:10, Son Güncelleme : 27 Eylül 2019 08:31
Erdoğan: ABD önlemlerden bizi muaf tutmalı

ABD'nin Türkiye'ye karşı uygulamaya koyduğu bazı tedbirleri yeniden değerlendirip kaldırmasını istediklerini belirten Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "ABD'nin önümüzdeki dönemde almayı planladığı önlemlerden Türkiye'yi muaf tutmasını bekliyoruz. Zira biz her şeyden önce stratejik ortağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu New York'ta Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 10. Türkiye Yatırım Konferansı gala yemeğinde konuştu.

SORUMLULUK ÇAĞRISI

Ticaret savaşlarının, belirsizliği artırmanın yanı sıra gelişmekte olan ülke ekonomileri üzerinde ağır tahribatlara neden olduğunun altını çizen Erdoğan, "Yaklaşık 250 trilyon doları bulan küresel borç stoku ise durumun hassasiyetini apaçık ortaya koyuyor. Türkiye olarak, dünyanın en büyük ilk iki ekonomisinin sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyoruz. Anlaşmazlıkların Dünya Ticaret Örgütü'nün yerleşik teamülleri çerçevesinde en kısa sürede çözüleceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

DİLEK GÜNGÖR /HASAN AY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber