Ankara belediyesi zabıta bulamıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ANKARA BELEDİYESİ ZABITA BULAMIYOR

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 150 ZABITA MEMURU ALACAĞINI AÇIKLAMASINA RAĞMEN, GEREKLİ BAŞVURUYU ALAMAYINCA ŞARTLARI DÜŞÜREREK YENİDEN SINAV AÇTI

TAHİR SARIKAYA

ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 150 zabıta memuru alacağını açıklamasının ardından, "yeterli başvuru olmadığı" gerekçesiyle giriş şartlarını kolaylaştırarak yeniden sınav açtı.

İşsiz on binlerce gencin bulunduğu Ankara'da, Büyükşehir Belediyesi kendisine 150 zabıta memuru bulamadı. Belediyenin açtığı sınava katılım yeterli sayının çok altında kalırken, belediye de çareyi sınav şartlarını kolaylaştırmakta buldu.

Belediyenin internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"5393 sayılı Belediye Kanunu'na dayanılarak, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren 'Belediye Zabıta Yönetmeliği'nin 'Atama Şartları' başlıklı hükümlere uygun olarak, ÖSYM tarafından, KPSS'ye girmiş olanlardan, ilanda belirtilen genel ve özel şartlarla, ilk defa zabıta memurluğuna sözlü sınav ile personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Ancak yapılacak olan sınava yeterince başvuru olmaması nedeniyle, sınav ilanımız iptal edilmiş olup, katılımın daha çok olması için yeni sınav ilanı

hazırlanmış bulunmaktadır."

Belediye, 150 zabıta memuru bulamayınca, giriş şartlarını kolaylaştırarak yeniden sınav açtı. Aranan özellikler şöyle:

"Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla en az 1.75 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Belediyemizin 24 Eylül 2007 tarihinde yapacağı sınav günü 25 yaşını doldurmamış olmak. A2, B, C ve D sınıfı sürücü belgelerinden birine sahibi olmak. ÖSYM merkezince yapılan KPSS/2'ye ön lisans düzeyinde girmiş olmak."

Zabıta memuru olmak isteyen gençler, gerekli bilgileri www.ankara-bel.gov.tr adresinden öğrenebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber