THY'de taraflar uzlaştı: ilk yıl yüzde 10 zam, artı 80 YTL seyyanen zam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, THY A.O ve Hava-İş Sendikası arasında uyuşmazlığa neden olan toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandığını bildirdi.

Başesgioğlu, tarafları bir araya getirdiği THY Genel Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, "Bu yaptığımız arabuluculuk faaliyetleri itibarıyla geldiğimiz nokta şudur; şu saat itibarıyla THY ve Hava-İş Sendikası arasındaki uyuşmazlık konusu tüm maddelerde tam bir anlaşmaya varılmıştır" dedi.

Başesgioğlu, grev ve lokavt kararlarının tarafların isteğiyle kaldırılacağını ve bir mutabakat imzalanacağını belirterek, en kısa sürede de 21. dönem toplu iş sözleşmesinin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ücret zamlarına da değinen Başesgioğlu, anlaşma çerçevesinde birinci yıl tüm ücretlere ortalama yüzde 10 zam, 80 YTL de seyyanen zam yapılacağını bildirdi.

Murat Başesgioğlu, 2008 yılında birinci 6 ay için yüzde 3 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ay için yüzde 4 ve enflasyon farkının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.


THY çalışanlarının maaşlarında ilk yıl yüzde 10 zam, artı 80 YTL seyyanen artış olacak

İSTANBUL (CİHAN)-Türk Hava Yolları (THY) Anonim Ortaklığı ile Hava-İş Sendikası arasında 5 aydan fazladır devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı. Taraflar görüşülen tüm maddelerin tamamında mutabakata vardı. Mutabakat zaptı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun katılımıyla THY Genel Müdürlük binasında imzalandı.

Bugün gerçekleştirilen son görüşmenin ardından taraflar anlaşmaya vardı. Yapılan sözleşme 2 yılı kapsıyor. Buna göre; ilk yıl tüm THY çalışanlarının ücretlerine yüzde 10'luk bir zam yapılacak. Ayrıca kıdem ücretlerine 50 YTL, iş tazminatlarına 30 YTL olmak üzere toplam 80 YTL seyyanen zam verilecek. İkinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 3 zam ve enflasyon farkı verilecek. İkinci 6 ay için de yüzde 4 zam yapılacak ve enflasyon farkı eklenecek.

Tarafların anlaşmaya varmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu açıkladı. Başesgioğlu, "Taraflar tüm konularda tam mutabakata vardı. Grev ve lokavt kararları ortadan kalktı. 21.Dönem Toplu İş sözleşmesi en kısa sürede imzalanacak ve 2 yıl için geçerli olacak. Emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kesimlere teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber