Cinayet yerine utanç anıtı

Katliam mahalli olan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önüne gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın isim, doğum ve ölüm tarihinin yer aldığı mermer anıt dikildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2019 06:50, Son Güncelleme : 03 Ekim 2019 08:39
Cinayet yerine utanç anıtı

Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı, ölümünün birinci yılında katledildiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde törenle yad edildi. Etkinliğe Kaşıkçı'nın nişanlısı ve sevenleri katıldı. Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, adalet arayışını sürdüreceğini belirterek şunları söyledi:

O benim en iyi arkadaşımdı, en iyi dostumdu. Ona hala aşığım. O gün burada duruyordum. Adamımın konsolosluktan çıkmasını bekleyen aşık bir kızdım. Akşam yemeğine gidecektik. Şimdi kalbi kırık biri olarak buradayım ama gururluyum.

amazon'un sahibi de törende

Etkinliğe dünyanın en zengin adama Amazon ve Kaşıkçı'nın çalıştığı Washington Post gazetesinin sahibi Jeff Bezos da katıldı. Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'e seslenen Bezos "Hatice kimse senin gibi bir acıya katlanmamalı. Şimdi burada senin olduğun yerde bu sokağın karşısında saatlerce bekledin. Ve o asla içerinden çıkmadı. Bu düşünülemez ve sen bizim kalbimizdesin. Biz buradayız. Sen yalnız değilsin" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber