120 YTL'lik denge tazminatı kök ücrete yansımayacak

Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, 120 YTL'lik denge tazminatının kök ücretlere yansımayacağını belirterek, "Uygulamadan pekçok kurum çalışanı yararlanamayacak" dedi.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu da, denge tazminatına yüklenilmesi halinde başta sağlık, enerji, tarım ve TRT çalışanlarına bu tazminatların verilemeyeceğini belirterek, düzenlemenin paket halinde yapılması gerektiğini söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), toplu görüşmelerle ilgili temaslarda bulunmak üzere BASK'ı ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, denge tazminatına yüklenilmesi halinde başta sağlık, enerji, tarım ve TRT çalışanlarına bu tazminatların verilemeyeceğini belirterek, söz konusu düzenlemelerin bir paket halinde yapılması gerektiğini söyledi.

Aksu, toplu görüşme masasına oturmakta ve memurun sorunlarını Hükümete iletmekte kararlı olduklarını ifade etti. Bu tavırlarının başka konfederasyonlar tarafından eleştirildiğine dikkat çeken Aksu, toplu görüşmelere 3 yıldır katıldıklarını, görüşmelerde memurların sorunlarının dile getirildiğini ve memurlar lehine kararlar alındığını söyledi.

Kamu İşveren Kurulu tarafından denge tazminatının artırılmasına yönelik teklif sunulduğunu kaydeden Aksu, ?Memurlar arasındaki ücret adaletsizliğinin asgariye indirilmesi ve makasın daraltılması hususunda bizlerin savunduğu bir politika vardı. Bu politika 450 YTL olan denge tazminatından 90 YTL çıkartılarak, 360 YTL'nin 3 yılda dağıtılmasını öngörüyordu. İlk olarak bu teklife olumlu yaklaştık ancak denge tazminatına tamamen yüklenilmesi halinde başta sağlık, enerji, tarım çalışanlarına bu tazminatın verilemeyeceği göz önüne bulundurularak, bunun bir paket halinde yapılması talebimiz oldu. Toplu görüşmelerle ilgili teknik heyet çalışmalarını bugünde sürdürecek? diye konuştu.

-?HAVA-İŞ'TEKİ GİBİ MUTABAKATA GİTMEK İSTİYORUZ?-

Hava-İş'te olduğu gibi mutabakat ile masadan kalkmak istediklerini kaydeden Aksu, yapılacak çalışmaların tek taraflı olmayacağını, her iki tarafında masaya gelerek ve ülkenin gerçeklerini ele alarak, sonuca varması gerektiğini söyledi. Aksu, aile, çocuk yardımlarının arttırılması, tüm memurlara enflasyon ve refah payının verilmesi konusunda isteklerinin sürdüğünü belirtti. Aksu, ?Taleplerimiz sürüyor. Mali haklarda gelişme olmazsa yetkili kurumlara başvururuz? dedi.

-?İŞÇİYE YAPILAN ÜCRET ARTIŞI MEMURA DA YAPILMALI?-

BASK Genel Başkanı Resul Akay da, 120 YTL'lik denge tazminatının kök ücretlere yansımayacağını kaydetti. Söz konusu uygulamadan pekçok kurum çalışanının yararlanamayacağını belirten Akay, 22 Temmuz öncesinde işçi ücretine yapılan artışın memur maaşlarına da yapılması gerektiğini ifade etti. Akay, ?Nitelikli iş gücü niteliksiz iş gücünden az alıyor. Ücret dengesizlikleri bir bütün olarak ele alındıktan sonra giderilmeli? diye konuştu.

Kamu-Sen'i, vaatlerini hayata geçirmemekle suçlayan Akay, ?Kamu-Sen tüm yıl ağustos böceği gibi davranırken sıra toplu görüşmelere geldiğinde mangalda kül bırakmıyor. Kamu-Sen bu davranışında vazgeçmeli? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber