DTP'li belediye Başbakanlığın kömürünü dağıttırmadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hamit ERKUT/DHA

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin DTP'li Belediye Başkanı Salih Yıldız, Başbakanlık tarafından yoksul ailelere dağıtılmak üzere gönderilen 40 kamyon kömürün dağıtımına ?Kalite kontrol Belgesi' bulunmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Kalite kontrol belgesi olmayan kömürler geçici olarak kaymakamlığa ait araziye boşaltıldı. Bu nedenle DTP'li Yıldız ile kaymakamlık arasında gerginlik yaşanırken, Belediye Başkanı Yıldız, bütün yetkilerini kullanarak kömürün dağıtımına engel olacağını söyledi. Yıldız, ?Kömürlerin kalite kontrol belgeleri yok. Geçen yıl gönderilen kömürlerin kalorisi düşük olduğu için hava kirliliği yaptı. Bu yıl buna izin vermeyeceğiz'' dedi.

Yüksekova'da 7 bin yoksul aileye dağıtılmak üzere Başbakanlık tarafından gönderilen kömürler ilçede DTP'li belediye ile Kaymakamlık arasında gerginliğe yol açtı. İlk etapta ilçeye gelen kömür yüklü 40 kamyon, zabıta ekipleri tarafından dün gece ilçe merkezine sokulmadı. Kalite kontrol belgeleri olmadığı gerekçesiyle bekletilen kamyonlar, sabah ilçeye girip kömürleri kaymakamlığa ait boş araziye boşalttı. Ancak DTP'li belediye başkanı Salih Yıldız, kömürlerin dağıtılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Yıldız geçen yıl Başbakanlık tarafından gönderilen kömürlerin çok kalitesiz olduğunu bundan dolayı Yüksekova İlçesi'nin hava kirliliğinde büyük bir problem yaşadığını belirterek, bu yıl bu konuda taviz vermeyeceklerini açıkladı. Kamyonları ilçe girişinde durdurduklarını belirten Başkan Yıldız şöyle konuştu:

?Gece yarısı ilçemize gelen kamyonlarda yaptığımız kontrollerde, kömürlerin kalite kontrol belgelerinin olmadığını tespit ettik. Biz geçen yıl bu konuda büyük sıkıntı yaşamıştık. Kamyonları ilk olarak belediye garajına çekip numuneler aldık. Ancak Hakkari'den gelecek Çevre Sağlık Kurulu da numune alarak inceleme yapacak. Eğer sonuç olumsuz çıkarsa kömürleri dağıttırmayacağız. Hangi kuruma ya da kime ait olursa olsun, insan sağlığını tehdit edecek durumda olan kömürlerin ilçeye girişine kesinlikle izin vermeyeceğiz. İlçe sağlığını kimsenin tehlikeye atma hakkı yoktur. Burada hepimiz yaşıyoruz. Geçen yıl yaşanan rezaletin bu yıl da yaşanmaması için herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber